Iz niškog budžeta za Kup Radivoja Koraća 12 miliona dinara

Izvor: JužneVesti.com, 24.Jan.2022, 18:51

Iz niškog budžeta za Kup Radivoja Koraća 12 miliona dinara

Ugovor o organizaciji završnice košarkaškog Kupa Radivoja Koraća potpisaće u utorak, 25. januara, gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović, a iz budžeta Grada Niša za organizaciju je opredeljeno 12 miliona dinara.

Po 17. put, a 12. od kada nosi ime proslavljenog košarkaša, Niš će biti domaćin Kupa, od 17. do 20 februara.

Poznati su svi učesnici, a izvlačenja parova zakazano je za 31. januar u Beogradu. >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Poznato je i koliko će Grad Niš utrošiti budžetskog novca za organizaciju, a gradonačelnica kaže da je namenjeno 12 miliona dinara, što ne znači da će, kako je objasnila, toliko i biti potrošeno.

U budžetu je predviđeno 12 miliona dinara, to podrazumeva i takmičenje pionira i juniora. Predvideli smo 12, ali ne po svaku cenu, možda bude i manje. Maksimalno 12 miliona - rekla je Sotirovski.

Niš ni ove godine neće imati predstavnika među klubovima učesnicima, a gradonačelnica kaže da je ta sportska manifestacija potrebna gradu i da će sa Danilovićem razgovarati i o mogućnosti da Niš unapred dobije organizaciju za nekoliko narednih godina.

I drugi gradovi žele organizaciju. Razgovaraćemo sa Danilovićem koje su mogućnosti da Niš unapred bude određen za domaćina narednih nekoliko godina. To je sportska manifestacija koja je potrebna gradu. Verujem da će se novac vratiti kroz hotelski smeštaj, kroz ugostiteljske usluge. Ne treba tu tradiciju prekinuti - rekla je gradonačelnica.

Podsetimo, prošle godine je završnica Kupa odigrana u Novom Sadu, čime je prekinut niz od 6 uzastopnih godina u kojima su Nišlije bilo domaćini najboljim domaćim ekipama u borbi za ”Žućkovu levicu”.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Kup Koraća opet u niškom "Čairu"

Izvor: B92, 25.Jan.2022, 15:59

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i predsednik KSS Predrag Danilović potpisali su ugovor o oganizaciji finalnog turnira Kupa Radivoja Koraća.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.