Iz niškog Vodovoda apeluju na građane da racionalno troše vodu

Izvor: JužneVesti.com, 24.Jun.2021, 14:40

Iz niškog Vodovoda apeluju na građane da racionalno troše vodu

Zbog velikih vrućina poslednjih dana je povećana potrošnja vode, posebno nakon 18 sati, kažu iz JKP Naissus, pa apeluju na Nišlije da racionalno troše vodu, kao i da je ne koriste za zalivanje bašte, pranje automobila i slično, kako bi svim korisnicima omogućili uredno vodosnabdevanje.

Iz niškog Vodovoda mole građane da budu solidarni i koriste vodu za osnovne potrebe, a nikako za zalivanje bašti, pranje automobila, zelenih i betonskih površina i drugo nekontrolisano >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << trošenje.

Apel posebno naglašavamo u terminu od 18 do 22 časa, kada nastaju velika istakanja. U situaciji ovako neracionalne potrošnje vode dolazi do smanjenog pritiska prekida u snabdevanju na rubnim delovima grada - navodi se u saopštenju.

Naglašavaju da su sva izvorišta su stabilna i da vode ima dovoljno, ali da sistem nije projektovan da u trenutku ekstremne potrošnje zadovolji potrebe kod svih korisnika, posebno onih u višim delovima grada.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Problemi sa vodom u Pasi Poljani, iz Vodovoda kažu zbog velike potrošnje

Izvor: JužneVesti.com, 25.Jun.2021, 11:51

U niškom naselju Pasi Poljana već dva dana žitelje muče problemi sa vodosnabdevanjem, i to baš u vreme tropskih temperatura. Neki delovi naselja skroz su bez vode od srede, a drugi meštani kažu da su popodne bez vode, dok ujutru dođe, ali pritisak bude slab. Iz JKP Naissus poručuju da je to...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.