Iz carinskog skladišta u Nišu nestale neocarinjene granitne ploče

Izvor: JužneVesti.com, 16.Okt.2018, 15:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iz carinskog skladišta u Nišu nestale neocarinjene granitne ploče

Od ukupno 300 kvadratnih metara neocarinjenih granitnih ploča, koliko je bilo uskladišteno na robnoj ispostavi niškog aerodroma, kako kažu u Upravi carina, nestalo je 250 kvadrata, u vrednosti od preko 4.500 dolara. Zbog toga je, dodaju, protiv uvoznika pokrenut prekršajni postupak, a on će morati i da plati uvozne dažbine.

Carinici su 9. oktobra, kontrolom carinskog skladišta u Nišu, utvrdili da u njemu nedostaje oko 250 kvadratnih metara granitnih ploča iz Kine, za uvoznika >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << u Prokuplju.

Vrednost neocarinjene robe procenjena je na preko 4.500 dolara. Napominjemo da je za ovu vrstu prekršaja zaprećena kazna i do četvorostrukog iznosa u odnosu na vrednost robe koja je predmet prekršaja, o čemu odlučuje nadležni sud - navode u Upravi carina.

U Upravi objašnjavaju da se u carinskim skladištima drži roba nad kojom tek treba da se sprovede carinski postupak i za to vreme su za robu odgovorni držaoci skladišta koji moraju da polože bankarsku garanciju prilikom njegovog otvaranja.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.