Istraga o praćenju urednika “Južnih vesti” tačno godinu dana bez pomaka

Izvor: JužneVesti.com, 21.Mar.2018, 12:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istraga o praćenju urednika “Južnih vesti” tačno godinu dana bez pomaka

Ni nakon godinu dana otkako je glavni urednik Južnih vesti Predrag Blagojević prijavio policiji da ga nepoznata osoba snima kamerom iz automobila parkiranog ispred Suda u centru Niša, kako kažu u Osnovnom javnom tužilaštvu, istraga ne napreduje. U Tužilaštvu dodaju da su im iz Policijske uprave Niš poslednji put poslali izveštaj pre 8 meseci.

U večernjim satima 21. marta 2017. godine, Blagojević je primetio da je u njega neko uperio objektiv kamere iz nepropisno >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << parkiranog "golfa 5", sa registracijom NI 094 ŽČ. Uprkos svim poznatim podacima, fotografiji automobila i prijavi policiji, istraga već godinu dana “tapka u mestu”.

U Tužilaštvu kažu da nije poznat vlasnik automobila, niti identitet osobe za kamerom, kao i da policija već 8 meseci ne šalje nikakve izvaštaje u vezi sa ovim slučajem.

Obaveštavamo vas da je poslednji izveštaj Policijske uprave u Nišu, po zahtevu Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu, dostavljen dana 17. 7. 2017. godine, a u navedenom izveštaju se ne ukazuje na identitet lica koje je snimalo Predraga Blagojevića dana 21. 5.2017. godine - navode u Tužilaštvu.

Dodaju i da je “postupanje policije po zahtevu Tužilaštva i dalje u toku”.

Zbog čega tužilaštvu ne dostavljaju izveštaje, novinari nisu uspeli da saznaju ni u MUP-u, ni u niškoj Policijskoj upravi.

I jedni i drugi već mesecima odbijaju da odgovore na pitanja o tome šta su tačno preduzeli da bi otkrili ko je vlasnik automobila i ko je te večeri njime upravljao, ali i da prokomentarišu tvrdnje Osnovnog tužilaštva da su mesecima odbijali da odgovaraju i na njihove "urgencije".

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.