Igrom i pesmom mališani u niškim vrtićima obeležavaju Vukovu nedelju

Izvor: JužneVesti.com, 14.Nov.2019, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Igrom i pesmom mališani u niškim vrtićima obeležavaju "Vukovu nedelju"

U "Vukovoj nedelji" u svim vrtićima niške Predškoske ustanove "Pčelica" deca kroz niz aktivnosti uče o ćirilici, tradiciji, dijalektu, a saznaju i koliko je bio značajan bio rad Vuka Karadžića, tvorca azbuke.

"Ostaše nam posle Vuka lepa slova i azbuka“, "Piši kao što govoriš, čitaj kao što je napisano", "Zašto se kaže“, "Kako se zove" i slične poruke ovih dana krase niške vrtiće."Pčelice" učile i o starim zanatima i srpskoj tradiciji; foto: PU Pčelica >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com <<

Nizom aktivnosti vaspitači svih 26 vrtića uče mališane o tradiciji, negovanju jezika i našem bogatom kulturološkom nasleđu, i to na način primeren njihovom uzrastu, odnosno kroz pesmu, igru i predstave - navode u "Pčelici".

Objašnjavaju da su deca kroz pesmu učila dijalekt, na izložbama su učila o predmetima koji su se ranije koristili, učila njihove nazive i upoznavala se sa načinom njihove upotrebe u svakodnevnom životu, a starije grupe su išle u posete bibliotekama.

Završna priredba povodom "Vukove nedelje“ održana je danas u vrtiću "Cvrčak."

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Niške pčelice obeležavaju Vukovu nedelju

Izvor: Megafon.co, 14.Nov.2019

Niške pčelice obeležavaju Vukovu nedelju, uče o zaslugama i značaju rada Vuka Karadžića na način primeren njihovom uzrastu. Tačnije, kroz pesmu, igru i predstave.. Svake godine JPU Pčelica početkom novembra obeležava Vukovu nedelju u čast tvorca srpske azbuke. Ove godine, završna priredba...

Nastavak na Megafon.co...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.