I Rumuni otkazali učešće na niškom pozorišnom festivalu zbog političke konotacije manifestacije

Izvor: JužneVesti.com, 16.Jan.2020, 19:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I Rumuni otkazali učešće na niškom pozorišnom festivalu zbog političke konotacije manifestacije

Labudovo jezero - novo viđenje u izvođenju "Čiki Gergelji" teatra iz Temišvara neće biti izvođeno na niškom pozorišnom festivalu “Teatar na raskršću”, zbog, kako kažu u ovom teatru, političke konotacije festivala i solidarnosti sa Kokanom Mladenovićem koji je ovu predstavu režirao.

To što je predsednik Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić prihvatio poziv Narodnog pozorišta u Nišu da bude pokrovitelj ovogodišnjeg Teatra na raskršću >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << , ovaj mladi festival košta još jedne predstave. Nakon što je režiser Igor Vuk Torbica odbio da režira predstavu u niškom teatru, a potom i Kokan Mladenović, sada je rumunsko pozorište povuklo svoju predstavu, koja je bila u zvaničnoj selekciji.

Kažu da im je drago što je njihova predstava Labudovo jezero - novo viđenje izabrana za festival, ali je povlače zbog saradnje sa Mladenovićem, koji je ovu predstavu režeriao.

Gospodin Mladenović je otkazao saradnju sa vašim festivalom zbog političke konotacije festivala i mi ćemo pratiti njegov primer - navode u “Čiki Gergelji” teatru.

Sam Mladenović kaže da to više nije lični čin njega i Torbice, već šira reakcije.

To je šira reakcija na činjenicu da je pokrovitelj festivala Aleksandar Vučić - navodi Mladenović.

O ovome upravnik niškog Narodnog pozorišta Spasoje Ž. Milovanović nije komentarisao, jer, kaže da još nije dobio zvaničan dopis rumunskog teatra.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.