I Narodni muzej se uključio u akciju prikupljanja pomoći za malog Uroša

Izvor: JužneVesti.com, 04.Dec.2019, 13:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I Narodni muzej se uključio u akciju prikupljanja pomoći za malog Uroša

Kako bi pomogli trogodišnjem Urošu Matoševiću koji boluje od neuroblastoma, Narodni muzej Niš neće naplaćivati ulaz u svoje objekte tokom 4. i 5. decembra, ali će posetioci umesto karte donirati novac.

U petak, 6. decembra od 17 do 19 sati na drugom spratu Forum šoping centra kustos edukator niškog Muzeja Ivana Gruden Milentijević sa kolegama kustosima održaće radionicu izrade nakita po uzoru na onaj iz antičke zbirke Muzeja te oružja i štitova.

Deca >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << će praviti i novogodišnje ukrase, a roditelji i zainteresovani će moći da otkupe radove i taj novac će biti uplaćen za lečenje trogodišnjeg Uroša - kažu u Muzeju.

Iz niškog Muzeja pozivaju roditelje da dovedu decu uzrasta od 4 do 8 godina i da na taj način pomognu malom Urošu.

Sve što bude urađeno nema određenu cenu, već će roditelji donirati i „otkupljivati“ radove dece i na taj način pomoći lečenju Uroša Matoševića. Novac će nakon ova tri dana biti predat Uroševim roditeljima - kažu u Muzeju.

Podsetimo, iz Javne predškolske ustanove "Pčelica" pokrenuli su humanitarnu akciju, a kutije za dobrovoljne priloge biće postavljene u svih 26 vrtića u Nišu. Oni koji mogu i žele da pomognu, mogu novac uplatiti i preko Fondacije "Budi human" ili slati poruku 742 na 3030.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Narodni muzej Niš pomaže lečenje malog Uroša

Izvor: Megafon.co, 04.Dec.2019

Narodni muzej Niš priključuje se akciji sakupljanja pomoći koja je neophodna za lečenje malog Uroša Matoševića.. Ulaz u Narodni muzej i sve objekte pod njegovom nadležnošću slobodan je u sredu, 4. decembra i četvrtak, 5. decembra, za sve pojedinačne posete domaćih i stranih turista. Umesto...

Nastavak na Megafon.co...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.