Hrvatska firma zbog koje se osporava tender za niške ukrase: Nismo čuli za Parking servis

Izvor: JužneVesti.com, 02.Okt.2019, 11:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska firma zbog koje se osporava tender za niške ukrase: Nismo čuli za "Parking servis"

To što tenderska dokumentacija za kupovinu novogodišnje dekoracije Niša sadrži fotografije ukrasa preuzete iz kataloga nemačke firme, njihovog distributera za Balkan, hrvatsku firma Gospodari svjetla to je, kako kažu prijatno iznenadilo, iako tvrde da nisu čuli za Parking servis koji je javnu nabavku raspisao. Međutim, upravo zbog tih fotografija je kupovina praznične dekoracije dovedena u pitanje.

Lančanice, svetleći suncobrani i cvetići, kao i kugla sa >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << decom koja se drže za ruke, samo su deo dekoracije vredne preko 8 miliona dinara za koju je Parking servis raspisao tender 19. septembra. U tenderu su, uz opis ukrasa koji se traže, postavljene i fotografije, preuzete iz kataloga nemačke firme Masson.

Tender se zbog toga osporava, a u firmi Gospodari svjetla, koja po Balkanu distribuira Massonovu dekoraciju kažu da ne znaju za Parking servis.

Dodaju i da su prijatno iznaneđni fotografijama, jer je prepoznat njihov kvalitet.

Ugodno sam iznenađen sa slikama iz tendera koji ste mi poslali. Sretan sam da je naš trud i promocija diljem regije donjela pozitivne rezultate. Prvi puta čujem za firmu Parking servis i za vaše novine, ali drago mi je da se upoznajemo - navode iz ove firme.

Podsetimo, prema podacima sa Portala javnih nabavki, potencijalni učesnici na tenderu su Parking servisu ukazali na manjkavost tendera - od toga da uzimanjem fotografija iz kataloga favorizuju određenu firmu, pa do toga da traže ukrase od lakozapaljivog i nebezbednog fiberglasa.

Inače i prethodne dve godine javne nabavke za prazničnu dekoraciju Niša propadale su jer su tenderi bili štelovani.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.