Gradsko veće najavljuje kontrole trošenja sredstava u niških gradskim ustanovama (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 07.Apr.2014, 18:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradsko veće najavljuje kontrole trošenja sredstava u niških gradskim ustanovama (VIDEO)

Gradsko veće najavljuje ozbiljne kontrole niških gradskih ustanova, pre svega u oblasti kulture, zbog toga što je primećena tendencija nagomilavanja dugovanja za materijalne troškove i blagi porast broja zaposlenih.
Uz najavu o smanjenju budžeta Grada Niša za ovu godinu, to je moglo da se čuje na današnjoj sednici Gradskog veća, gde su sa dnevnog reda skinute sve tačke po kojima je trebalo da se u pojedinim gradskim upravama i službama izmeni pravilnik o sistematizaciji radnih mesta.

Posebna, na trenutke žučna rasprava, vodila se oko situacije u Predškolskoj ustanovi Pčelica, koja grca u dugovanjima od skoro 190 miliona dinara.
Posebna kontrola poslovanja naložena je u Predškolskoj ustanovi Pčelica, a prema recima zamenika gradonačelnika Ljubivoja Slavkovića, isto će se tražiti i u drugim gradskim ustanovama, posebno u oblasti kulture. Većnici su tražili i preciznu informaciju o broju zaposlenih.
Neophodno je da sami sprovedemo mere štednje i dodatno prekontrolišemo javni sektor u cilju racionalizacije, čulo se na sednici Gradskog veća. Današnji predsedavajući najavio je i smanjenje projektovanog budžeta za ovu godinu. Slavkovic je pozvao rukovodioce u javnom sektoru da pripreme mere štednje u svojim organizacijama.
Sa dnevnog reda skinute su tačke u kojima uprave grada traže izmenu sistematizacija radnih mesta. Slavković kaže da se uglavnom radilo o iskazivanju potrebe za novim radnicima.
Veće je, izmedju ostalog utvrdilo i predlog odluke o boravišnoj taksi. Utvrđeni su predlozi izveštaja o radu TON-a, Pozorišta lutaka, Narodnog pozorišta, Simfonijskog orkestra, Muzeja, Galerije savremene umetnosti, Regionalnog centra za prof. razvoj zaposlenih u obrazovanju, zatim Ustanove Pčelica, Dečijeg centra, Ustanove Mara, Sigurne kuće. Odlučeno je i da se raspiše javni oglas za izbor načelnika i zamenika načelnika tri gradske uprave – za kulturu, sport i obrazovanje. Između ostalog, usvojen je i Program sistematske deratizacije, Program poljoprivredne politike, kao i Zaključak o evidentiranju nepokretnosti na teritoriji Grada Niša.

Nastavak na NTV.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.