Gradski turistički inspektori prvi put u Nišu sa, pre svega, savetodavnom ulogom

Izvor: JužneVesti.com, 28.Okt.2020, 19:35

Gradski turistički inspektori prvi put u Nišu sa, pre svega, savetodavnom ulogom

Kako bi pomogli republičkim turističkim inspektorima, kojih ima samo četiri, a kontrolišu nekoliko okruga na jugoistoku, odlučeno je da Niš dobije i gradske inspektore. Njihova uloga pre svega će biti savetodavna, kaže gradonačelnica Dragana Sotirovski, ali će pomoći i da se uvede red u oblast turizma.

Od 1. januara je na snazi novi Zakon o turizmu, ali prema iskustvu niških turističkih vodiča nije im mnogo pomogao, jer ostaju bez posla i kao jedan od problema izdvajaju >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << nedovoljno turističkih inspektora.

Trebalo bi da gradski turistički inspektori, koje će konačno imati i Niš, pomognu da se uvede red u oblasti turizma koje su problematične u ovim krajevima.

Gradonačelnica Sotirovski kaže da republička Turistička inspekcija ima samo 4 inspektora koji pokrivaju nekoliko okruga, područje od Kladova do Preševa, te da bi troje gradskih trebalo da im pomogne u kontroli poštovanja Zakona o turizmu.

Pre svega vi znate da je Niš poslednjih godina dobio veliki broj hotela, hostela, ugostiteljskih objekata, dakle posla za njih će itekako imati i biće od velike pomoći i naravno i našem budžetu, jer mnogo štošta što ne bude valjalo ili bilo protivzakonito - kažnjavaće se oni koji budu radili na crno ili neke druge stvari koje su suprotne zakonu, tako da ćemo imati itekako koristi od njih. I turističko smo mesto, mnogo ljudi dolazi, imamo aerodrom, tako da je krajnje vreme bilo da Niš konačno dobije turističke inspektore - navela je Sotirovski.

Kaže i da su do sada turistički inspektori reagovali samo po prijavama u Nišu, ali da će ubuduće kontrole biti drugačije, jer će ih biti više. Neće se baviti samo kažnjavanjem, dodaje, već će njihova uloga pre svega biti savetodavna.

Novi gradski turistički inspektori radiće pri Gradskoj upravi Niša, Sekretarijatu za inspekcijske poslove, ali je na Gradskom veću koje je usvojilo ovu odluku rečeno da time neće biti povećan broj zaposlenih.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.