Gradski forum o zagađenosti vazduha sutra u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 22.Jan.2019, 18:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradski forum o zagađenosti vazduha sutra u Nišu

Izolovane PM čestice tokom protekle nedelje u Nišu su prelazile i 200 mg, dok je dozvoljena granica 50, pa će zagađenost niškog vazduha biti tema Gradskog foruma koji se održava sutra 23. januara od 14:30 u Media i reform centru.

Na tribini će govoriti Aleksandra Brzaković iz Sekretarijata za zaštitu životne sredine Grada Niša, neimenovani predstavnik Instituta za javno zdravlje Niš, Amelija Đorđević sa Fakulteta zaštite na radu u Nišu, Olivera Milošević iz Zelenog >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << ključa i aktivista Miloš Bošković.

Rezultati merenja zagađenja vazduha zbunjuju građane, navode organizatori, pa Nišlije, sa jedne strane, zahtevaju reakcije nadležnih, a sa druge savete lekara kako da se zaštite.

Da li su ovakvi rezultati merenja uobičajena pojava u sezoni loženja? Koliko je vazduh zaista zagađen i opasan po zdravlje ljudi? Da li je potrebno i koje mere preduzeti? Ima li razloga za brigu? - pitaju organizatori.

Građani i građanke će moći uživo da prate i komentarišu Gradski forum na Fejsbuk stranici Media i reform centra Niš, kao i da postavljaju pitanja i ostavljaju komentare na samom skupu, ili posredstvom Tvitera korišćenjem #gradskiforum.

Moderatorka tribine je novinarka Zorana Ristić.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.