Gradska uprava krije rešenje o rušenju niškog kafića “Rivero”

Izvor: JužneVesti.com, 30.Sep.2019, 13:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradska uprava krije rešenje o rušenju niškog kafića “Rivero”

Rešenje niške građevinske inspekcije kojim je naloženo rušenje kafića “Rivero” u Donjoj Vrežini, protiv kojeg su građani pisali peticiju, u Gradskoj upravi odbijaju da dostave novinarima Južnih vesti. Kažu da u toj informaciji nema javnog interesa i da traženjem iste novinari zloupotrebljavaju prava na pristup informacijama.

Oni koji stanuju ili imaju vikendice u Donjoj Vrežini kažu da je prestala da bude mirno naselje kada je otvoren “Rivero”, a da im >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << glasna muzika nije jedini problem.

Prema podacima iz katastra, ovaj lokal nema građevinsku, ali ni upotrebnu dozvolu. Bez dozvola su građeni i bazen i nadstrešnice, zbog čega je marta ove godine građevinska inspekcija izdala nalog za rušenje, koji je obustavljen, jer je, kako je rekao sam vlasnik "Rivera" donet novi Pravilnik, kome su prilagodili izgrađene objekte.

Novinarima Južnih vesti iz Gradske uprave odbili su da dostave rešenje o rušenju. Kažu da to nije od javnog interesa, ali da traženjem tog dokumenta, novinari "zloupotrebljavaju prava na pristup informacijama od javnog značaja".

Konstatovano je da tražene inforrmacije ne predstavljaju informacije od javnog značaja i ne odnose na sve ono o čemu javnost ima opravdan interes da zna - piše u rešenju.

Zbog ovoga su novinari uputili žalbu Povereniku za informacije od javnog značaja.

Podsetimo, sprega između "Rivera" i gradskih institucija je najbolje ilustrovana kroz to što su informacije da novinari Južnih vesti rade na ovoj priči dospela do vlasnika objekta. Pored toga načelnik Komunalne policije Milan Đorđević rekao je da Komunalna policija nije izlazila na teren u vezi sa bukom u "Riveru", iako su novinari Južnih vesti dobili fotografije na kojima se vide "komunalci" kako u više navrata službenim kolima izlaze na teren, a njihovo prisustvo potvrdio je i vlasnik "Rivera" Goran Đorđević.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.