Građani tvrde da je Trg učitelja Tase u Nišu i dalje u mraku

Izvor: JužneVesti.com, 02.Feb.2021, 12:45

Građani tvrde da je Trg učitelja Tase u Nišu i dalje u mraku

Iako su najpre u odgovoru na pitanja novinara iz Parking servisa tvrdili da su kvar na rasveti na Trgu Učitelja Tase u Nišu otklonili, građani su ukazivali da je taj trg i dalje bio u mraku, te da nadležni u tom preduzeću ne reaguju na njihove prijave. U novom odgovoru iz Parking servisa kažu da se dogodio još jedan kvar na rasveti na trgu, te da je on otklonjen jutros, jer je bila neophodna asistencija radnika EPS-a.

Na navode Parking servisa >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << da je kvar na rasveti na Učitelj Tasinom trgu otklonjen je još 27. januara, građani su reagovali tvrdnjama da je taj trg već 2 nedelje u mraku.

Njih smo obavestili da smo 2 nedelje u mraku. Da nema lokala i svetla iz lokala, bio bi totalni mrak. Deca se u parku igraju u mraku, vraćaju se iz škole u mraku. Sramota je da Trg Ucitelja Tase, park u centru grada, bude u ovakvom mraku. Sramota za grad, i za ljude koji rade ovaj posao i ništa ne rešavaju po tom pitanju, ni posle poziva da će rešiti, ni posle odlaska komšinice kod njih. Bruka za grad i ko radi ovaj posao - piše čitateljka.

Problem su, kažu, više puta prijavljivali; foto: čitalac;Poslednju prijavu problema sa svetlom na trgu u blizini centra grada, kažu, poslali su jutros.

Jutros sam opet zvala i kažu “Pa zar to nije rešeno?”. Evo dostavljam i slike od sinoć pa sami vidite kako su to rešili i izjavili u novinama - navodi čitateljka.

Ekipa Parking servisa je, prema tvrdnjama iz tog preduzeća, 27. januara otklonila prvi od 2 problema, koji su prijavljeni na Trgu Učitelja Tase i tom prilikom je izvršena proba osvetljenja, koje je tada, tvrde, funkcionisalo.

Drugi kvar, dodaju, do koga je došlo na istoj lokaciji i zbog koga je trg bio ponovo u mraku, zahtevao je asistenciju radnika EPS-a.

Nakon prijave građana u dane vikenda, 30. i 31. januara, da osvetljenje na pomenutoj lokaciji nije u funkciji, ekipe Parking servisa su ponovo izašle na teren i ustanovljen je kvar u vidu prekida na kablovima. S obzirom na to da nije u pitanju zamena sijalica već kompleksniji kvar koji zahteva poštovanje svih bezbednosnih procedura i asistenciju EPS-a, u čijem vlasništvu se nalaze trafo-stanice, kvar je otklonjen jutros - navode iz Parking servisa.

Podsećaju i da su njihove ekipe u protekle 2 nedelje sanirale 73 havarijska kvara, kao što su umršene mreže javnog osvetljenja, pokidani kablovi, kvarovi u razvodnim ormarima i trafo-stanicama, a koji su nastali usled vremenskih uslova.

*Tekst je izmenjen nakon dobijenih novih odgovora iz Parking servisa

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.