Građani predali peticiju Sotirovski, traže da se ne ukida parking pored budućeg tržnog centra Delta planet

Izvor: JužneVesti.com, 27.Nov.2020, 09:46

Građani predali peticiju Sotirovski, traže da se ne ukida parking pored budućeg tržnog centra "Delta planet"

Stanari Ulice Blagoja Parovića nezadovoljni su jer mesto gde su do sada ostavljali svoja vozila, kako kažu, više neće moći da koriste. Jedan deo parkinga je već iskopan, a informacije o ukidanju dobili su od radnika, kao i odgovor da će ubuduće ceo parking biti u okviru tržnog centra. Smatraju da je ovo netransparentan potez, pa su se gradonačelnici Niša obratili pisanim putem, a od nje očekuju pomoć.

Nakon posečenih topola za koje su stanari smatrali da je razlog >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << izgradnja "Delta planeta", suočavaju se i sa nedostatkom prostora za parkiranje vozila. Pored krcatog parkirališta ispred zgrada, na koje zbog izgradnje kružnog toka više nemaju izlaz, kažu da im se oduzima i ono na neparnoj strani ulice koje su, pored znaka zabrane, do nedavno koristili jer nije bilo mesta za sve na parnoj strani. Zbog izgradnje kružnog toka kažu da im je ukinut i izlaz na parking; foto: T. T.

Iz ovog kraja je Miloje Jovanović koji isiče da su građani prilično uznemireni, ali da zbog trenutne epidemiološke situacije nisu hteli da protestuju, već su svoje nezadovoljstvo iskazali peticijom.

Saznali smo od ovih ljudi tamo što rade. Pitali smo ovako, je l’ pravite parking, ne tu će da bude nešto drugo, parking ćete da imate tamo. Kako da imamo parking tamo kod Miškovića, pa pobogu da li je to normalno – pita se Jovanović.

Ivičnjaci su na jednoj strani parkinga sada podignuti, pa pretpostavlja da će tu biti ili staza za pešake ili zelenilo, ali se nadležni još nisu oglasili. Nezadovoljni i uznemireni podneli su peticiju gradonačelnici Niša zbog ukidanja parkinga, kažu da od nje očekuju pomoć; foto: T. T.

Ova korona mnogo nas remeti, ne možemo ni da saznamo, niti je ovo transparentno. Gradonačelnica se ne izjašnjava. Očekujemo pomoć u smislu kako je rečeno i u Paneteleju, očekujemo da neko izađe i da objasni, nije to tek tako sad ukinuto – poručuje Jovanović.

Zbog sve više vozila, a manje prostora starosedelac Vladimir Šulić parkira svoj automobil do 200 metara dalje.

Parkiramo automobile da bi učinili nekom, znamo kome to treba da se učini, zar mu nije malo što smo mu dali grad ovde da napravi, nego da još uzme parking plac – kaže Šulić.

Poručuje da neće dozvoliti da se više seče drveće i da se oduzima parkiralište, pa i da neko, kako kaže, radi šta hoće. Radovi na drugom delu parkinga još nisu počeli; foto: T. T.

Zbog čega je iskopan jedan deo parkirališta na neparnoj strani Ulice Blagoja Parovića, koja se nalazi odmah pored gradilišta "Delta planet", kao i da li će umesto parkinga biti izgrađeno nešto novo, novinari Južnih vesti su pokušali da saznaju od nadležnih. Međutim, nakon više poziva upućenih direktoru Direkcije za izgradnju Niša Nebojši Loviću i poslatog mejla, odgovor nije dobijen. Informacije se očekuju i iz Kabineta gradonačelnice.

Inače, stanovnici iz ovog kraja su i ranije ukazivali na nedostatak prostora gde mogu da ostave svoja vozila, kao i da im je kasnije i zbog novog kružnog toka ukinut izlaz sa parkinga ispred zgrada. Pre nekoliko dana su u Ulici Blagoja Barovića posečene i topole, odmah pored novog tržnog centra.

Kao i za parking prostor ni za ovo još nema odgovora od nadležnih.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.