Grad Niš: Vodovod jedini negativno poslovao, gubitak im je 17 miliona

Izvor: JužneVesti.com, 08.Dec.2022, 18:40

Grad Niš: Vodovod jedini negativno poslovao, gubitak im je 17 miliona

Od 9 niških javno komunalnih preduzeća sa finansijskim gubitkom jedino je poslovalo JKP "Naissus", navode iz Grada. Iz Uprave za komunalne delatnosti i inspekcijske poslove potvrdili su da je preduzeće kreditno zaduženo 309 miliona dinara, dok je gubitak u ovoj godini oko 17 miliona dinara.

Nakon što je v. d. direktora JKP Naissus Goran Milosavljević negirao navode gradonačenice da nisu opravdali više od 300 miliona dobijenih od Grada, o poslovanju tog preduzeća >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << raspravljalo se i na Gradskom veću.

Dušica Janojlić v. d. načelnika Uprave za komunalne delatnosti i inspekcijske poslove, rekla je da je u periodu od 1. januara do 30. septembra ove godine negativan finansijski rezultat, odnosno gubitak, iskazao je samo Vodovod, nasuprot ostalim komunalnim preduzećima.

Gradonačelnica Dragana Sotirovski pozvala je svoju pomoćnicu za komunalne delatnosti Vladislavu Ivković, da se već naredne nedelje sastane sa direktorima svih javno komunalnih preduzeća i da sa onima koji nisu dobro poslovali "ozbiljno porazgovara" kako će poslovati 2023. godini.

Svoj komentar na poslovanje Naissusa dala je v. d. zamenica načelnika Uprave za finansije Nina Ilić.

Negde oko 300 miliona dinara im je kreditno zaduženje, a oko 17 miliona gubitak u ovoj godini. Napomenula bih da Grad Niš u ovom trenutku ima kreditno zaduženje od 5 miliona evra, to je negde oko 590 miliona dinara, što je u odnosu na jedno javno preduzeće zanemariva cifra - rekla je Ilić.

Ona je istakla da Grad Niš ovog trenutka može da izmiri obaveze prema bankama kod kojih ima kredite, ali da je to nepotrebno jer Grad ima vrlo povoljne kamatne stope, pohvalila se Ilić.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.