Godišnjica bombardovanja Duvaništa

Izvor: JužneVesti.com, 12.Maj.2020, 10:17

Godišnjica bombardovanja Duvaništa

Na današnji dan pre 21 godinu na niško naselje Duvanište bačeno je preko 2.000 kasetnih bombi, 11 ljudi je povređeno. Tog dana nije bilo žrtava, ali je jedan čovek sledeće godine stradao od zaostale kasetne bombe.

Pet dana nakon bombardovanja centra grada kada su kasetne bombe iz dva kontejnera usmrtile 15 ljudi, avioni NATO-a bombarodvali su niško naselje Duvanište.

Bombardovanje se dogodilo na crkveni praznik Sveti Vasilije Ostroški, pa su od 2000. godine >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << organizovali litije u njegovu čast.

Tog 12. maja 1999. godine u Duvaništu nije bilo žrtava, ali je sledeće godine poginuo čovek koji je zaostalu kasetnu bombu slučajno aktivirao ašovom u svojoj bašti.

Na Niš je tokom 1999. godine palo 36 tovara kasetnih bombi.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.