Festival poljskih filmova u niškoj Univerzitetskoj biblioteci

Izvor: JužneVesti.com, 26.Okt.2020, 12:21

Festival poljskih filmova u niškoj Univerzitetskoj biblioteci

Od 26. oktobra do 30. oktobra u svečanoj sali niške Univerzitetske biblioteke "Nikola Tesla" biće održan četvrti međunarodni festival poljskih filmova "Visla" na kojem će biti prikazana najbolja ostvarenja poljske kinematografije. Ulaz na projekcije je besplatan.

Svakog festivalskog dana biće prikazan po jedan film, a početak projekcija je u 17:30. Prva četiri dana na programu su dugometražni, a poslednjeg festivalskog dana kratkometražni filmovi.

Kritici >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << javnosti biće izloženi najvredniji poljski filmovi, dobitinici nagrada na poljskim, kao i svetskim festivalima. Festival poljskih filmova "Visla" biće neponovljiva prilika za upoznavanje sa filmovima, koji nisu distribuirani u lokalnim bioskopima - navode organizatori.

Napominju i da je Niš ove godine jedini grad u Srbiji u kojem će se održati „Visla“ festival, kao i da se pored Srbije, festival održava u još 14 zemalja.

Festival organizuje Fondacija „Wspieram“ iz Poljske u saradnji sa Mladim ambasadorima.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.