Fakultet sporta u Nišu nagrađen ordenom Svetog Romana

Izvor: RadioCity.rs, 13.Nov.2020, 16:14

Fakultet sporta u Nišu nagrađen ordenom Svetog Romana

Episkop niški vladika Arsenije je orden Svetog Romana Đuniškog uručio dekanu fakulteta dr Milovanu Bratiću, a hrana koja je trebalo da bude poslužena na slavi, podeljena je humanitarnoj organizaciji Obrok za porodicu. 
Fakultet je prepoznat kao čuvar srpske  tradicije i kulture, jer već dvadeset godina slavi slavu Svetog kralja Milutina. Iz tog razloga je priznanje Eparhije niške ove godine dodeljen baš na taj dan. 

Sveti kralj Milutin je iz roda Nemanjićkog >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << koji je utemeljio i srpsku državnost i crkvenu samostalnost. Kralj Milutin je ukrasio ne samo Srbiju već i čitav Balkan pa i šire. Sveti  kralj Milutin je zadužbinar manastira Hilandara kao i čitavog manastirskog kompleksa. Sagradio je manastir Gračanicu, Banjsku i još mnoge druge  crkve i manastire koji su na ponos svih nas Srba ušle i na listu UNESKA  kao neprolazno kulturno blago čitavoga sveta. Malo je naroda koji se mogu pohvaliti svojim svetim vladarima koje ima srpski narod, rekao je vladika Arsenije.
Bratić je istakao važnost obeležavanja krsne slave, osvrnuvši se na sve što se do sada postiglo na FSFV- u. 
U tih 20 godina koliko slavimo krsnu slavu Svetog kralja Milutina postignuto je sve ono najbolje na ovom fakultetu, i kada je u pitanju obrazovanje i nauka i kada su u pitanju  visoki rezultati sportista kako pojedinaca tako i kolektiva, kazao je dekan Bratić. 

Nastavak na RadioCity.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.