Džunić novi predsednik niške Skupštine, izbor gradonačelnika sutra

Izvor: JužneVesti.com, 20.Avg.2020, 10:37

Džunić novi predsednik niške Skupštine, izbor gradonačelnika sutra

Na prvoj sednici novog saziva niškog parlamenta potvrđeni su mandati odbornicima, a za predsednika Skupštine Grada izabran je Boban Džunić, nekadašnji predsednik Opštine Palilula i nekadašnji direktor niške Elektrodistribucije. Gradonačelnik Niša biće izabran na sednici koja je zakazana za sutra u 11 sati.

Odbornici novog saziva skupštine položili zakletvu; foto: M. Z.Pitanje ko će biti na čelu Grada Niša odloženo je za sutra, na konstitutivnoj sednici izabrano >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << je samo rukovodstvo Skupštine, a nova sednica neće biti održana u istom danu.

Najave da će Dragana Sotirovski biti prva gradonačelnica Niša potvrdu bi, dakle, trebalo da dobiju sutra, a na ovoj sednici je sa govornice već dobila i prve čestitke, iako još nije izabrana.

Sotirovski se pominje kao najverovatniji izbor za gradonačelnicu; foto: M. Z.Novi odbornici okupili su se u Oficirskom domu kako bi se ispoštovale epidemiološke mere, potvrđeni su im mandati, položili zakletvu, a izabran je i novi predsednik Skupštine - Boban Džunić iz SNS-a.

Obećavam saradnju zakonodavne i izvršne vlasti. Skupština će biti otvorena za sve građane - rekao je Džunić.

U prvom redu u Oficirskom domu bili su lideri niškog SNS - Dragana Sotirovski, Zvezdan Milovanović, Darko Bulatović, Zoran Perišić, Jasmina Barać Perović i Boban Džunić.

Za izbor Džunića za prvog čoveka niškog parlamenta glasala su 54 odbornika, protiv je bilo njih 4, jedan glas je bio nevažeći, a 2 neupotrebljena.

foto: M. Z.Džunić je po profesiji advokat, a od 2012. do 2016. bio je na čelu Opštine Palilula. Potom je kratko bio direktor niškog EPS-a, a uhapšen je 2017. godine zbog sumnje da je preko projekta Evropske unije “Living green” proneverio oko 3 miliona dinara, u vreme dok je bio predsednik Opštine Palilula. Optužnica protiv njega je podignuta, ali nije potvrđena, te slučaj i dalje nije dobio sudski epilog.

Od 61 mesta u gradskom parlamentu SNS-ova lista “Aleksandar Vučić - za našu decu” ima 47, SPS - 6, Niš, moj grad - 4, SPAS 3 i Ruska stranka.

Ko su novi odbornici možete pogledati ovde.

Dveri ispred mesta na kojem se održava sednica; foto: M. Z.Ispred Oficirskog doma u kojem se održava prva sednica novog saziva niškog parlamenta okupili su se pripadnici pokreta Dveri. Kako su saopštili ranije, Gradski odbor Srpskog pokreta Dveri novu skupštinu grada Niša i skupštine opština, smatra antiustavnim, nelegalnim i nelegitimnim.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Boban Džunić postao novi predsednik Skupštine Niša, sutra izbor gradonačelnika

Izvor: Danas, 20.Avg.2020

Boban Džunić (SNS) izabran je danas za novog predsednika Skupštine grada Niša, a Ružica Đorđević  ponovo za sekretara niškog parlamenta. 

Nastavak na Danas...

Boban Džunić novi predsednik Skupštine Niša - izbor za gradonačelnika sutra

Izvor: RadioCity.rs, 20.Avg.2020

Na čelu niškog parlamenta je Boban Džunić, advokat, nekadašnji predsednik Opštine Palilula i direktor niške Elektrodistribucije. Za izbor Džunića za prvog čoveka niške Skupštine glasala su 54 odbornika, protiv je bilo 4, jedan je bio nevažeći i 2 neupotrebljena. ..,,Zahvaljujem se svim ...

Nastavak na RadioCity.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.