Dve nagrade za niške glumice na Susretima profesionalnih pozorišta lutaka Srbije

Izvor: JužneVesti.com, 29.Apr.2021, 10:23

Dve nagrade za niške glumice na Susretima profesionalnih pozorišta lutaka Srbije

Na 51. susretima profesionalnih pozorišta lutaka Srbije, koji su ove godine zbog pandemije održani onlajn, niško Lutkarsko nastupalo je sa predstavom Snežna kraljica, a nagrada za glumačko ostvarenje pripala je Svetlani Mihajlović, dok je glumica Marija Cvetković nosilac nagrade za najbolju animaciju "Janko Vrbnjak" koju dodeljuje Malo pozorište "Duško Radović".

Domaćin ovogodišnjeg festivala bilo je Pozorište za decu iz Kragujevca, a ceo program je zbog epidemiološke >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << situacije održan onlajn. U takmičarskom delu programa, na "Jutjub" kanalu emitovano je osam predstava, a u revijalnom delu je u čast nagrađenih emitovana predstava "Carev zatočenik" domaćina festivala.

Pozorište lutaka Niš nastupalo je sa predstavom Snežna kraljica u režiji Zorana Lozančića, dok uloge tumače Aleksandra Pavlović, Jelena Đorđević, Svetlana Mihajlović, Tatjana Milenković, Slobodan Miljković, Uroš Milojević i Mladen Milojković.

Žiri, koji su činili glumac, reditelj i kreator lutaka Jovan Caran, glumac, reditelj i kompozitor Alek Rodić i scenograf, kostimograf i kreator lutaka Ana Kovjanova dodelio je Svetlani Mihajlović nagradu za glumačko ostvarenje, a glumici Mariji Cvetković je uručena nagrada za najbolju animaciju.

Gran-pri festivala dodeljen je Pozorištu za decu iz Kragujevca za predstavu "Bambi".

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.