Dragan Antić četvrti put izabran za rektora Univerziteta u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 30.Apr.2021, 12:09

Dragan Antić četvrti put izabran za rektora Univerziteta u Nišu

Tri meseca nakon raspisivanja konkursa, Savet Univeziteta u Nišu izabrao Dragana Antića za rektora te ustanove, kome će to biti četvrti uzastopni mandat. Kako navode u saopštenju, novi mandat Antića počinje od 1. oktobra i trajaće do 2024. godine.

Članovi Saveta Univerziteta su još jednom poverili aktuelnom rektoru Draganu Antiću da bude na čelu ove ustanove, a odluku su doneli na sednici koja je održana pre dva dana. Odluka o izboru rektora; foto: Univerzitet u Nišu
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << />
Savet Univerziteta u Nišu izabrao je aktuelnog rektora profesora doktora Dragana Antića za rektora ove visokoškolske institucije za novi trogodišnji mandatni period od 1. oktobra 2021. do 30. septembra 2024. godine - piše u saopštenju Univerziteta.

Podsetimo, iako je Antić imao tri uzastopna mandata, prema novom Zakonu o visokom obrazovanju on je mogao opet da se kandiduje za tu poziciju, jer mu se prethodni mandati "brišu", te je sada u rektorskoj fotelji Univerziteta po četvrti put. Aktuelni rektor Dragan Antić, inače je redovni profesor Elektronskog fakulteta u Nišu.

Inače, procedura za izbor rektora je takva da Senat tajnim glasanjem predloži Savetu Univerziteta predlog rektora. Savet kao najviši organ upravljanja na Univerzitetu, osim što bira i razrešava rektora, donosi i druge odluke važne za njegovo funkcionisanje. Savet čine predstavnici Univerziteta, studenata i osnivača.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.