Đoletov park u školi u Donjoj Trnavi - u čast Balaševića zasadili 68 belih bagrema

Izvor: JužneVesti.com, 26.Feb.2021, 11:09

"Đoletov park" u školi u Donjoj Trnavi - u čast Balaševića zasadili 68 belih bagrema

Tačno 68 sadnica mađarskog belog bagrema zasadili su predškolci i nastavnici OŠ "Branislav Nušić" u niškom selu Donja Trnava kao sećanje na nedavno preminulog kantautora Đorđa Balaševića, ali i na sve ljude koji su preminuli od posledica kovida. Osim toga što su bagremom odali počast čuvenom muzičaru, dvreće će, kako kaže direktor škole, biti i od ekološkog značaja.

Dvorište škole je, kaže direktor Marko Ristić, prava botanička bašta, a sada je bogatije >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << i za beli mađarski bagrem. "Ne lomite mi bagrenje"; foto: M. R.

Što se tiče značaja za dvorište svakako je ekološki značaj broj, tu nema dileme, treba mu vremena da poraste i da počne da pravi tu hladovinu koju treba da pravi. Što se tiče sećanja na Balaševića, sećaće se ljudi kad vide bagrem, definitivno je u pomen svim ljudima koji su stradali od kovida – kaže ristić.

Neki novi klinci; foto: M. R. Deo koji su prosvetni radnici ranije zvali kružni letnjikovac, postaće, dodaje, Đoletov park.

Imamo prostora i sadićemo još nešto, biće u sredini amfiteatar jer nam je ogromno dvorište – kaže Ristić.

Podsetimo, pre nedelju dana preminuo je panonski mornar Đorđe Balašević, od njega su se oprostili i građani u Nišu. Tada su i najavili iz škole u Donjoj Trnavi da će posaditi bagrem, pa je direktor izjavio da će se baš na tom mestu neki novi klinci zaljubljivati, odljubivati, voleti i učiti.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.