Detalji o aktuelnim merama zapošljavanja u petak u niškom Naučno-tehnološkom parku

Izvor: JužneVesti.com, 17.Feb.2022, 09:57

Detalji o aktuelnim merama zapošljavanja u petak u niškom Naučno-tehnološkom parku

Nišlije koje traže posao, preduzetnici i poslodavci moći će da saznaju više o aktuelnim programima Nacionalne službe za zapošljavanje u petak, 18. februara, na “Startap doručku” u Naučno-tehnološkom parku u Nišu od 10 sati.

NSZ je ove godine raspisala 12 javnih poziva i konkursa za novčanu podršku poslodavcima i nezaposlenima, a o tome će u petak govoriti direktor niške filijale Boban Matić i zamenica direktora Vanja Stojković.

Kako navode iz NSZ-a, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << ove godine je za te programe izdvojeno oko 6,5 miliona dinara, a 20.165 ljudi u Srbiji dobiće priliku za posao.

Kao i prethodnih godina težište će biti na teže zapošljivim kategorijama lica u koje spadaju mladi do 30 godina starosti, bez završenog srednjeg obrazovanja, stariji od 50 godina, Romi, osobe sa invaliditetom, dugoročno nezaposleni, korisnici novčane socijalne pomoći i lica u statusu viška zaposlenih - saopštavaju iz Nacionalne službe za zapošljavanje.

Većina poziva i konkursa otvoreni su do 30. novembra ove godine, dok će javni poziv za subvencije za samozapošljavanje biti otvoren do 31. marta.

Svi koji žele da prisustvuju “Startap doručku” mogu se prijaviti putem linka, a događaj je moguće pratiti i onlajn, ali iz Naučno-tehnološkog parka napominju da je i za to neophodno prijaviti se.

Podsetimo, prema poslednjim podacima NSZ-a, u Nišu je nezaposleno oko 33.000 ljudi, dok je na nivou zemlje bez posla oko pola miliona građana.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.