Definitivan razlaz sa SSP: Bane Jovanović prekida bojkot Skupštine

Izvor: JužneVesti.com, 11.Dec.2019, 12:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Definitivan razlaz sa SSP: Bane Jovanović prekida bojkot Skupštine

Nakon smene sa mesta prvog čoveka Stranke slobode i pravde u Nišu, Branislav Jovanović napustio je Đilasovu stranku, a odlučio je i da prekine bojkot parlamenta, pa će se vratiti u skupštinske klupe na sednici u ponedeljak 16. decembra.

Obrt na niškoj političkoj političkoj sceni koji se desio juče, ima i nastavak - Branislav Jovanović prvi je koji prekida bojkot.

Kako je najavljeno, Skupština Grada Niša održaće se u ponedeljak, gde će budžet za narednu >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << godinu biti glavna tema. Učestvovaću u radu te sednice, jer se radi o najvažnijem dokumentu za funkcionisanje Grada, za šta imamo konkretne predloge i rešenja - kaže Jovanović.

Stranka slobode i pravde jedna je od najtvrđih zagovornika bojkota, pa je razlaz bio neminovan.

Jovanović kaže da mu je bojkot sednica bio nepodnošljiv i da ne želi da bude nemi posmatrač sednica.

Onemogućeno nam je da učestvujemo u radu Parlamenta, a pošto nikad nisam izneverio volju građana bilo je nepodnošljivo da iz hodnika gledam kako se nenamenski troši budžet Grada i da budem nemi posmatrač trošenja para Nišlija od strane nestručnih i nesposobnih ljudi na vlasti. Kada dam izjavu medijima u holu Skupštine Grada, prenesu retki, časni mediji - navodi Jovanović.

Ne samo sednice, već i inicijative su bile problem, kako kaže, a i beogradski diktat.

Zabranjivane su mi odborničke inicijative da bilo šta pokrećem vezano za Skupštinu, a ja direktivu iz Beograda nikad nisam podnosio, najbolji dokaz za to je što se nikada na izborima nisam krio iza beogradskih lidera nego sam uvek izlazio na svoje ime i prezime. Zato osećam obavezu prema građanima Niša da se vratim u Skupštinu gde imamo TV prenos uživo, gde građani jedino mogu da čuju istinu - zaključuje Jovanović.

Ponavlja da nikad nije odustao od svoje odborničke grupe “Niš, moj grad”.

Podsetimo, juče su iz SSP potvrdili da je Jovanović smenjen sa mesta predsednika Inicijativnog odbora, a da će u Nišu formirati povereništvo.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.