Damojed i Kosić Bosić na repertoaru Pozorišta lutaka

Izvor: RadioCity.rs, 27.Okt.2020, 15:16

Damojed i Kosić Bosić na repertoaru Pozorišta lutaka

Dečja drama u stihu o zmaju koji ne ispunjava „zmajske standarde“, vegeterijanac je, ne voli da otima dame, nije zao, a ima problema i sa plamenom. Ipak, pokušavajući da ispuniočekivanja zmajske familije otima jednu damu da bi od nje napravio sladoled i poslužio ga na velikom zmajskom slavlju. Ta ideja se ne dopada dami i njenom vitezu, a ni dvorskoj ludi i kuvaru koji svesrdno odmažu u sprovođenju tog plana. Zmaj nailazi na razne peripetije, da bi na kraju shvatio da su ljubav, plemenitost >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << i dobrota prave životne vrednosti i da zmajmože biti pravi zmaj, čak i onda kada je dobar, kažu u pozorištu.
Predstavu je režirala Biljana Radenković, a uloge tumače Toma Bibić, Aleksandra Pavlović, Mirjana Đorđević, Dejan Gocić, Srđan Miljković, Mladen Milojković i Stefan Mladenović.

Kosić Bosić je kos naivan poput deteta, koga vara lukavi Lisac. Kada mu pojede sva jaja iz gnezda, ne pomažu mu ni Breza, ni Potočić, niti Poljana. Svi se boje Lisca, prenemažu se i pretvaraju da ne vide i ne čuju. U pomoć mu jedino priskače pas. Nadmudriće lukavog lisca, koji upada u sopstvenu zamku i od koga ostaje samo koža, navode iz pozorišta.
Predstavu je režirao Todor Valov, a uloge tumače: Aleksandra Pavlović, Marija Cvetković, Srđan Miljković i Davorin Dinić.
Svi gledaoci su u obavezi da nose maske.

Nastavak na RadioCity.rs...






Povezane vesti

Predstave o zmaju vegeterijancu i ptici koja je nadmudrila lisca ove sedmice u Pozorištu lutaka

Izvor: JužneVesti.com, 28.Okt.2020, 10:03

Zmaj koji ne ispunjava standarde i očekivanja zmajske familije - nije zao, ne voli da otima dame, hrani se voćem i povrćem i ima problem sa plamenom, junak je predstave Damojed koja će biti izvedena u četvrtak u niškom Lutkarskom pozorištu. Dogodovštine iz životinjskog carstva u drugoj predstavi...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.