DS poziva na protest: Provetrimo Niš, dišimo slobodno

Izvor: JužneVesti.com, 21.Jan.2020, 16:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS poziva na protest: Provetrimo Niš, dišimo slobodno

Pošto se o odborničkoj inicijativi i merama koje trebe primeniti kako bi se smanjilo zagađenje vazduha u Nišu nije raspravljalo na današnjoj sednici gradske Skupštine, predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke Miodrag Stanković odlučio je da pozove građane da mu se pridruže na protestu ispred Skupštine Grada u petak, 24. januara.

Stanković je pre tri dana rekao da je gradskom parlamentu predao odborničku inicijativu u kojoj, između ostalog, zahteva besplatni javni prevoz u periodima velikog zagađenja, te manje cene grejanja Gradske toplane, kako bi se građani stimulisali da se priključe, a za one koji to ne mogu subvencije za ekološko grejanje.

Uprkos tome što je vazduh, koji se danima ocenjuje kao "nezdrav", goruća tema i u javnosti joj se poklanja velika pažnja, očito nije bila dovoljno važna i za Skupštinu. Predlozi bilo kakvih mera nisu se našli na Dnevnom redu.

Zato se Stanković odlučio na protest pod sloganom "Provetrimo Niš, dišimo slobodno", na kome će govoriti on i aktivista Miloš Bošković.

Povodom sve zagađenijeg vazduha u Nišu i nepreduzimanjem mera nesposobne gradske vlasti u cilju zaštite zdravlja građanki i građana Niša, pozivam sve Nišlijke i Nišlije na protestni skup - poziva Stanković.

Početak protesta zakazan je za 18 sati u Ulici Nikole Pašića, ispred Skupštine Grada.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DS pozvala građane na protest zbog zagađenog vazduha u Nišu

Izvor: Danas, 21.Jan.2020

Miodrag Stanković, predsednik GO Demokratske stranke(DS) i odbornik, pozvao je Nišlije na protest u petak jer se na današnjoj sednici Skupštine grada nije raspravljalo  o njegovoj odborničkoj inicijativi i merama, koje trebe primeniti kako bi se smanjilo zagađenje vazduha u Nišu.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.