Izvor: JužneVesti.com, 06.Jul.2017, 10:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Centru za podršku porodici „Putokaz“ potrebna finansijska pomoć

Centru za podršku porodici „Putokaz“ potrebna finansijska pomoć

Kako bi nastavio da pruža pomoć i podršku marginalizovanim, socijalno i ekonomski najugroženijim porodicama, Centar za podršku porodici „Putokaz“ iz Niša poziva sve koji mogu da pomognu donacijama. Tako bi se nastavio uspešan rad koji traje već 4 godine, a koji je puno pomogao brojnim porodicama i deci.

Tokom dosadašnjeg rada, podržali su oko 300 porodica, veliki broj dece i mladih, ostvarili saradnju sa brojnim institucijama i organizacijama u lokalnoj zajednici >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << i doprineli podizanju svesti o važnosti poštovanja dečijih prava. Foto: SOS Dečija sela Srbija

Kao deo nevladine, humanitarne organizacije SOS Dečija sela, Centar „Putokaz“ je svoj rad finansirao iz različitih projekata i uz pomoć donacija. Prošle godine su uspeli da obezbede finansiranje projekta i nastavak rada zahvaljujući donatorskoj podršci.

Da bi usluge koje pruža “Putokaz”, a koje su, po proceni korisnika i stručnih radnika, potrebne i značajne za lokalnu zajednicu, postale održive, potrebna nam je pomoć. Obraćamo se svima – sugrađanima, partnerima, pojedincima i kompanijama, ljudima koji mogu i žele da pomognu. Svaka donacija je dobrodošla - poručuju.

Deca i odrasli sa kojima rade, često su potpuno isključeni iz društva i potrebna im je pomoć i podrška. Zbog toga žele da nastave rad i mole da ih podržite.

Pomažući nama pomažete deci i porodicama o kojima brinemo, podržavate razvoj lokalne zajednice, dajete podršku edukaciji, i socijalizaciji dece i mladih i utičete na poboljšanje efikasnosti sistema zaštite dece - kažu. Foto: SOS Dečija sela Srbija

Ukoliko se odlučite da podržite njihov rad, to možete učiniti uplatom na tekući račun 160-373368-31, poziv na broj 15/2017, putem online donacije ili slanjem prazne SMS poruke na broj 6323. Ukoliko vam je potrebno više informacija, možete ih kontaktirati putem mejla fondacija@sos-decijasela.rs.

Centar „Putokaz“ jedan je od programa humanitarne organizacije SOS Dečija sela Srbija. Aktivnosti “Putokaza” usmerene su na preventivni rad kako bi se izbeglo izdvajanje dece iz porodica i povećao kvalitet života i poštovanje dečijih prava u porodicama koje su prepoznate kao rizične. Pored toga, Centar „Putokaz“ je mesto gde se deci, mladima i porodicama pruža psihosocijalna, obrazovna i drugi vidovi podrške, kroz različite usluge. Članovi stručnog tima rade i na terenu, posećujući porodice u njihovim domovima.

Fondacija SOS Dečija sela Srbija je humanitarna, nevladina organizacija, posvećena dobrobiti dece – brizi o deci bez roditeljskog staranja, i jačanju snaga porodica i zajednica u brizi o svojoj deci i očuvanju njihove bezbednosti, kao preventivnoj meri protiv napuštanja i zanemarivanja dece. U Srbiji smo prisutni od 2004. godine, kroz brigu o deci bez roditeljskog staranja u SOS Dečijem selu Kraljevo, Centre za podršku porodici u Nišu, Obrenovcu i Beogradu, Program podrške hraniteljskim porodicama, Program za podršku zapošljavanju mladih u Beogradu, program hitne pomoći realizovan zemljotresa u Kraljevu, poplava u Obrenovcu i Lazarevcu i program hitne pomoći izbeglicama u tranzitu kroz Srbiju.

Nastavak na JužneVesti.com...


 Povezane vesti

Za pomoć deci i biološkim i hraniteljskim porodicama potrebna pomoć

Izvor: JUGpress.com, 06.Jul.2017

NIŠ..Centar za podršku porodici Putokaz predstavio je danas u Media reform centru , na konferenciji za novinare rezultate dosadašnjeg rada I početak humanitarne kampanje “Podržimo Putokaz”. ..Akcija je pokrenute krajem juna sa ciljem prikupljanja sredstava za rad Centra u narednom periodu....

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.