Bulevar Nikole Tesle u Nišu i dalje raskopan, do kraja godine obećavaju jednu traku

Izvor: JužneVesti.com, 17.Dec.2019, 17:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bulevar Nikole Tesle u Nišu i dalje raskopan, do kraja godine obećavaju jednu traku

Iako je završetak radova na kolektoru koji se prostire duž Bulevara Nikole Tesle u Nišu najavljivan za novembar ove godine, to se nije desilo. Pomoćnik gradonačelnika Niša Miloš Milošević kaže da bi izgradnja trebalo da bude završena u narednih mesec dana i da će tada biti otvorena i jedna traka za saobraćaj.

Mimohod tenkova na vojno-policijskoj paradi u Nišu od maja ove godine ostavio je razrovan Bulevar Nikole Tesle. Tada je dogovoreno da se ova saobraćajnica rekonstruiše >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << parama iz republičkog budžeta, ali iz Puteva Srbije kažu da je to učinjeno tek delimično. Zbog izgradnje kolektora, radovi su stali, a pare su preusmerene za izgradnju kružnog toka koji spaja ovaj, sa novoizgrađenim Bulevarom heroja sa Košara.

Mi smo završili levu traku, gledno iz pravca Beograda. Tu smo uradili dokle je bilo oštećenje, do kasarne. A ovu desnu je trebalo da radimo do kraja, ali se stalo kod isključenja za fakultete. Tada je izmenjen nalog - kažu u Putevima Srbije.

I dalje neizvesno kada će kraj izgradnje kolektora; foto: Vanja KeserU KLERP-u su krajem avgusta najavili završetak radova na kolektoru do kraja novembra, a pre desetak dana gradonačelnik Niša Darko Bulatović rekao je da će za dve nedelje biti kraj. Međutim, ništa od toga.

Milošević kaže da će asfaltiranje platiti Nišlije; foto: S. M.Dok se direktor Direkcije za izgradnju Nebojša Lović ograđuje od ovog projekta, Bulatovićev pomoćnik Milošević tvrdi da će deo bulevara biti pušten do kraja godine, a deo naredne.

Biće završeno za mesec-dva. Zavisi kakvi će biti vremenski uslovi. Inače, do kraja godine ćemo pustiti jedan deo, a naredne drugi. Radovi se izvode u sklopu projekta izgradnje Naučno-tehnološkog parka, nadzor je Kancelarija za javna ulaganja - kaže Milošević.

Milošević dodaje da će asfaltiranje biti plaćeno iz gradskog budžeta.

Direkcija za izgradnju kaže da nije nadležna za ovaj projekat; foto: Vanja KeserRedakciji Južnih vesti javilo se nekoliko osoba sa tvrdnjom da je tokom iskopavanja saobraćajnice otkriveno nalazište iz ranohrišćanskog perioda. Navodno je to još jedan od razloga što se kasni sa radovima.

Međutim, direktorka Zavoda za zaštitu spomenika Ljiljana Berić kaže da oni nisu bili angažovani na ovome.

Nemamo takva saznanja. Mi smo predložili da nas angažuju, ali nisu, tako da nemam nikakva saznanja da je pronađeno nešto - kaže Berićeva.

Podsetimo, u maju ove godine je počela rekonstrukcija niškog Bulevara, koji je po završetku vojno-policijske parade i prolaska tenkova i drugih borbenih vozila bio u veoma lošem stanju. Tada je najavljivano da će radovi biti završeni u roku od mesec dana, ali se to nije dogodilo, jer je odlučeno da se tu izgradi kolektor.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.