Broj požara u porastu, MUP apeluje na građane da ne spaljuju rastinje na otvorenom

Izvor: JužneVesti.com, 11.Mar.2019, 18:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Broj požara u porastu, MUP apeluje na građane da ne spaljuju rastinje na otvorenom

S obzirom na to da je u Nišu i okolini poslednjih nedelja izbilo više požara od uobičajenog, kako kažu u Upravi za vanredne situacije u Nišu, građani moraju da pripaze kako rukuju sa vatrom - da ne spaljuju biljne ostatke i smeće na otvorenom, kao i da ne lože vatru u šumama. Oni koji ne budu poštovali zabrane, dodaju, biće novčano kažnjeni.

Kazne se, kažu u Upravi, kreću i do milion dinara.

Podsećamo građane da Zakon o zaštiti od požara zabranjuje >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << spaljivanje ostataka strnih useva, biljnih ostataka i smeća na otvorenom prostoru. Takođe, podsećamo da je zabranjeno loženje otvorene vatre u šumi i na udaljenosti od 200 metara od ruba šume, izuzev na određenim, vidno obeleženim mestima - navode u Upravi za vanredne situacije.

Dodaju da su pojačali nadzor i da je dosad napisano 14 prekršajnih prijava protiv osoba koje se nisu držale Zakona.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.