Biciklistička i staza za slepe, kao i park Čair - mesta za nepropisno parkiranje po Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 04.Nov.2019, 13:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Biciklistička i staza za slepe, kao i park Čair - mesta za nepropisno parkiranje po Nišu

Ponovo su se automobili našli na stazi za slepe u Ulici Nade Tomić preko puta Policijske uprave u Nišu, a građani svedoče i da su kola zauzela i biciklističku stazu na Somborskom bulevaru, kao i da se mnogi parkiraju usred parka Čair, na mestu gde je to zabranjeno.

Ulica Nade Tomić je već nekoliko meseci jedna od najproblematičnijih što se tiče parkiranja, bar prema prijavama građana preko aplikacije "Prijavi problem". Staza za slepe u ovoj ulici se gotovo svakodnevno >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << ne vidi od parkiranih automobila, a pre nešto više od mesec dana se kraj nje parkirao policijski auto. Ponovo parkiranje na stazi za slepe; foto: čitalac/Prijavi problem

Građani su ponovo ukazali na ovaj problem "bahatog parkiranja" preko puta niške Policijske uprave.

Stvarno sramota... Ponovo ista slika u Ulici Nade Tomić, preko puta policijske stanice, parkiranje na stazi za slepe! - ukazuju čitaoci.

Preko aplikacije su prijavili i to što je često biciklistička staza na Somborskom bulevaru zauzeta parkiranim automobilima, pa oni kojima je namenjena ne mogu da je koriste. Na Somborskom bulevaru zauzeta staza za bicikle i pešake; foto: čitalac/Prijavi problem

Biciklistička staza kod restorana "Grand" na Somborskom bulevaru, iako uredno obeležena, služi za stavljanje menija restorana ili kao parking zona. Komunalna milicija ovde prolazi svakog dana, ali nema reakcije. Zašto neka građani sami prosude. Sve to se i odnosi i na pešačku stazu koja služi za parkiranje vozila sve do kružnog toka - napisao je građanin.

Čairski park postao parkiralište; foto: čitalac/Prijavi problem Svedoče i da se park Čair pretvorio u parkiralište - na desetine automobila ostavljeno je na stazi i nasred parka, a među njima se i na ovom mestu gde nije dozvoljeno našao policijski auto.

Bahato parkiranje primetili su i u Ulici Vojvode Mišića, gde umesto na obeleženim mestima za parkiranje, neki kola ostavljaju na trotoaru.

Divlje parkiranje na trotoaru svakoga dana, koji je skoro popločan pločicama i taj deo je predviđen za pešake. Neće da plaćaju na obeleženim mestima nego im ovako lakše - kažu građani. U Vojvode Mišića parkiranje na trotoaru; foto: čitalac/Prijavi problem

I kružni tok kod kafića "Image" u Dušanovoj ulici, u blizini novog kružnog toka, gde svakodnevno prolazi veliki broj vozača, često je parking-mesto za automobile, iako to nije dozvoljeno.

Novinari su pitanja o ovim problemima poslali Komunalnoj miliciji, koja odnedavno može da reaguje i u slučajevima nepropisnog parkiranja, a odgovori se očekuju.

Podsetimo, nepropisno parkiranje po Nišu je jedan od problema na koji se građani poslednjih meseci vrlo često žale, ali dosad nije bilo reakcije nadležnih.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.