Bibliotekarka predložena za novu direktorku Istorijskog arhiva

Izvor: JužneVesti.com, 12.Jun.2019, 10:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bibliotekarka predložena za novu direktorku Istorijskog arhiva

Šefica Odeljenja knjige za decu u niškoj Biblioteci Snežana Radović predložena je za novu direktorku Istorijskog arhiva, a u konkurenciji su bili i bivša direktorka NKC-a Bojana Simović, koja je dobila samo jedan glas uz ogradu da je i taj jedan po partijskom zadatku, a nedovoljno glasova bilo je i za dugogodišnjeg arhivistu Bobana Jankovića.

Jedina tačka dnevnog reda na današnjem Odboru za imenovanje bio je izbor novog direktora Istorijskog arhiva Niš. Na konkurs se >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << javilo 5 kandidata - Bojana Simović, Boban Jovanović, Snežana Radović, Boban Janković i Dušan Andrejević i kako je rekao predsednik Odbora Ivan Jovanović - svi su ispunjavali uslove. Najviše glasova dobila Radovićeva; foto: JV

Pre glasanja za pomenute kandidate članica Radmila Popović kritikovala je što se organizovao poseban Odbor za samo jednu tačku, ali joj je i jedan od kandidata "zapao za oko".

Bojana Simović kao reciklirani kandidat, ajmo ponovo da zauzmemo stav "direktor za sva vremena". Ako je to današnji predlog posle svega što je u njenom prethodnom mandatu bilo, imali smo i nenamenski potrošena sredstva i Tužilaštvo se bavilo njenim radom i ja ne znam zašto bi ona danas bila predlog - navela je Popovićeva. Vlajković imao partijski zadatak da glasa za Simovićevu; foto: JV

Jedini koji je digao ruku da bivša direktorka Niškog kulturnog centra bude u direktorskoj fotelji jeste Slavoljub Vlajković iz Socijalističke partije, a kaže da je morao da glasa za nju, jer mu je to partijski zadatak.

Ja o ostalim kandidatima ne znam ništa, stvarno, verovatno su korektni. Ja moram da kažem da ja imam partijski zadatak, glasanje kakvo će da bude ja ne znam, ali bih voleo da ovo uđe u zapisnik. Ja mogu da imam i partijski problem, a ne znam kakvo će glasanje da bude. Predlog Socijalističke partije je Bojana Simović, kakav da je kandidat, ali je to predlog i ja ću morati da ispoštujem taj predlog - pojasnio je Vlajković.

Ipak, njegovi koalicioni partneri, članovi Odbora iz Srpske napredne stranke, glasali su za drugu kandidatkinju, da direktorka bude viši diplomirani bibliotekar i aktuelni rukovodilac Odeljenja knjige za decu Snežana Radović. Odbor izglasao Radovićevu; foto: JV

Dugogodišnji zaposleni u Istorijskom arhivu, profesor istorije i viši arhivista Boban Janković dobio je glas od Radmile Popović da bude direktor, ali to nije bilo dovoljno da ga Odbor za imenovanje predloži Skupštini.

Predlog da Radovićeva od 24. juna preuzme direktorsku poziciju od dugogodišnje direktorke Ivanke Stančevski u Istorijskom arhivu biće pred odbornicima na sutrašnjoj sednici niške Skupštine.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.