Bez zainteresovanih za kupovinu polovnih autobusa niške Direkcije za javni prevoz

Izvor: JužneVesti.com, 24.Dec.2018, 16:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez zainteresovanih za kupovinu polovnih autobusa niške Direkcije za javni prevoz

Ne samo da nije prodat nijedan od 12 autobusa niške Direkcije za javni prevoz, koji su do pre nekoliko meseci vozili građane na “kružnoj” liniji, kao i onima ka Sarajevskoj i Njegoševoj, već, kako kaže portparol ovog javnog preduzeća Nenad Stanković, nije bilo ni onih koji su se makar zainteresovali za njih.

Nova licitacija će, kaže Stanković, biti raspisana nakon praznika, kada Nadzorni odbor ovog javnog preduzeća odluči za koliko će da spusti početne >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << cene vozila.

Stanković dodaje da je pored oglasa u novinama za licitaciju zvao i razne prevoznike po Srbiji, ali da niko naposletku nije bio zainteresovan za kupovinu.

Sada cena mora da se spusti. Ali tu odluku mora da donese Nadzorni odbor. Inače, niko se nije interesovao. Niko nije ni pozvao. Objavili smo oglas, a mimo toga smo slali i obaveštenja mnogim prevoznicima, ali se niko nije interesovao - naveo je Stanković.

Podsetimo, 2 “ikarbusa” i 10 “fapovih” autobusa, među kojima je i onaj kojem su otkazale kočnice, pa je sleteo sa puta, trebalo je da budu prodati na licitaciji, 20. decembra. Početne cene su se kretale od 1,3 miliona za slupani autobus, do 1,8 miliona dinara za ostale.

Inače, među autobusima koji su za prodaju, nema "ekološkog", zbog čije je potencijalno sporne kupovine pokrenuta istraga protiv doskorašnjeg direktora Direkcije Saše Petronijevića.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.