Besplatni kardiološki, laboratorijski i očni pregledi u Kliničkom centru

Izvor: JužneVesti.com, 25.Feb.2018, 01:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Besplatni kardiološki, laboratorijski i očni pregledi u Kliničkom centru

I ovog meseca će građani moći besplatno da se pregledaju u Kliničkom centru u Nišu, a kako najavljuju iz Uprave, u nedelju 25. februara od 8 do 16 sati radiće se kardiološki i očni pregledi, kao i laboratorijske analize - merenje nivoa šećera u krvi i tumor markeri jajnika i prostate.

Kardiološki pregledi će se raditi u specijalističkim ambulantama u novoj zgradi Kliničkog centra, tačnije u Centru za radiologiju, a ulaz je sa glavnog stepeništa.

Svi zainteresovani >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << za očni pregled, isti mogu obaviti u specijalističkim ambulanatama Klinike za očne bolesti, u starom delu naše zdravstvene Ustanove - dodaju u Kliničkom centru.

U starom delu Kliničkog će se raditi i laboratorijske analize krvi. U prostorijama zgrade Nuklearne medicine žene će moći da urade tumor markere jajnika. Analize za proveru nivoa šećera u krvi i tumor markeri prostate radiće se u laboratorijama zgrade Centra za medicinsku biohemiju, a ulaz je iz zgrade Uprave.

Podsetimo, ovo je šesta u nizu akcija besplatnih preventivnih pregleda, koja se organizuje širom Srbije. Cilj je rana i dijagnostika i prevencija bolesti, a dosad je, kažu, na besplatne preglede došlo blizu 100.000 građana, od kojih je više od 2.000 upućeno na dalju dijagnostiku i lečenje.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Besplatni pregledi danas u Kliničkom centru i Domu zdravlja

Izvor: Radio 021, 25.Feb.2018

Akcija besplatnih preventivnih pregleda u Kliničkom centru Vojvodine i u Domu zdravlja "Novi Sad" nastavlja se danas...Pregledi na Poliklinici KCV obavljaće se od 8 do 16 časova, a podrazumevaju utvrđivanje tumor markera prostate i jajnika, kontrolu šećera u krvi i oftamološke preglede...Uzimanje...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.