Besplatne kartice za besplatan prolazak naplatnih rampi oko Niša

Izvor: JužneVesti.com, 17.Okt.2019, 10:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Besplatne kartice za besplatan prolazak naplatnih rampi oko Niša

Nakon što su mnoge Nišlije negodovale što će se putarine, posle postavljanja novih naplatnih rampi, naplaćivati na ulazima u grad, gradonačelnik Niša Darka Bulatovića najavljuje da će vozači auto-put oko grada moći besplatno da koriste uz specijalne kartice. Sve Nišlije koje imaju automobile imaće pravo na kartice, a kako kaže gradonačelnik, neće plaćati njihovu izradu i dobiće ih na kućnu adresu.

Besplatno će prolaziti oni koji uđu ili izađu kod malčanske, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << matejevačke i komrenske petlje (Niš sever), kao i ispod Kazneno-popravnog zavoda (Niš jug). Otvaranje novih naplatnih rampi najavljena za 1. novembar; foto: M. Z.

Na naplatnoj rampi Nais ima 11 propusnih kanala, novim režimom na svim petljama oko Niša imaćemo 16 propusnih kanala koji će omogućiti i brži protok saobraćaja i izlazak na auto-put i bržu komunikaciju - ispričao je Bulatović.

Konkurisanje i preuzimanje biće besplatno, najavio je Bulatović, a o proceduri će Nišlije moći da se informišu u narednim danima, na sajtovima Grada i Puteva Srbije.

Nove naplatne rampe, prema ranijim navama Puteva Srbije, trebalo bi da budu spremne za otvaranje do 1. novembra. Kada one budu počele da rade, biće uklonjene naplatne rampe Nais i Doljevac.

Podsetimo, novi punktovi za naplatu na ulazima u Niš se uveliko grade, a iz Puteva Srbije su najavili da će biti spremne u novembru. Nišlije su u anketi Južnih vesti ocenilie da su one štetne za vozače, jer će stvarati saobraćajne gužve i iziskivati dodatne troškove za one koji bi od jednog do drugog kraja grada da, kao i do sada, odu auto-putem.

U komentarima je upravo bilo predloga da se uvedu besplatne kartice za vozače iz Niša.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vožnja auto-putem oko Niša besplatna za Nišlije

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Okt.2019

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović najavio je danas da će građani Niša moći bez plaćanja putarine da se voze auto-putem oko grada, uz "gradsku kartu" koju će dobijati besplatno..."Vozači iz Niša će se besplatno voziti auto-putem od Malčanske petlje preko Matejevačke petlje i Komrenske petlje,...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Bez putarine samo sa niškim tablicama na obilaznici oko grada: Šta sa onima koji rade, a ne žive u Nišu?

Izvor: JuznaSrbija.info, 17.Okt.2019

Grad Niš i JP ""Putevi Srbije" postigli su dogovor, na osnovu kojeg će svi građani "koji to žele", nakon početka rada naplatnih rampi, dobiti specijalne Gradske kartice za vožnju prstenom oko Niša bez naknade. Da li se ovakavom odlukom vodilo računa o svim kategorijama, pokazaće vreme..

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.