Banđur traži procenu sopstvene bezbednosti od novog načelnika policije

Izvor: JužneVesti.com, 18.Jan.2018, 12:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Banđur traži procenu sopstvene bezbednosti od novog načelnika policije

Zbog toga što niška policija ni nakon 2 meseca od paljenja automobila zamenika gradonačelnika Niša Miloša Banđura nije rasvetlila slučaj, Banđur je, kako kaže, od novoimenovanog načelnika Policijske Uprave Niš Slaviše Virijevića zahtevao procenu bezbednosti.

Banđur smatra da bi policija trebalo da proceni njegovu, ali i bezbednost njegove porodice jer mu ne uliva sigurnost to što do danas nisu poznati podaci iz istrage paljenja automobila ispred njegove kuće. >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com <<

Ja sam već zatražio procenu bezbednosti 8. januara. I opet nikakvog odgovora osim što sam pozvan na razgovor kod inspektora koji vodi slučaj - rekao je zamenik gradonačelnika.

Međutim, u niškoj Policijskoj upravi su novinare Južnih vesti uputili na Ministarstvo unutrašnjih poslova, pa su novinari MUP-u poslali zvanični zahtev za pristup informacijama od javnog značaja sa pitanjima o tome da li će se procenjivati bezbednost porodice Banđur, ali i o detaljima istrage, o kojoj se gotovo ništa ne zna.

Podsetimo, Banđurov auto je izgoreo 16. novembra oko 3 sata ujutru. Zbog toga je prvi čovek Niša Darko Bulatović tražio policijsku zaštitu za svog zamenika. Međutim, Banđur je nije dobio, a sam je kazao da je o istrazi vrlo malo informisan i to putem nezvaničnih kanala. Jedna od informacija koje su došle do njega je i da su oni koje je naveo u policiji kao moguće naručioce odbili poligrafsko testiranje. Jedini detalj, koji je Osnovno javno tužilaštvo u Nišu potvrdio novinarima, jeste to da se traga za nepoznatim počiniocem, koji je zapalio kola.

Inače, zbog serije paljenja automobila u Nišu, Ninoslav Mitić je krajem decembra smenjen sa mesta načelnika policije, a na njegovo mesto postavljen je Slaviša Virijević koji je doskora bio načelnik u pirotskoj Upravi, a pre toga je radio u niškoj policiji.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.