Aktuelna srpska grafička scena u Oficirskom domu

Izvor: JužneVesti.com, 21.Jan.2019, 12:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aktuelna srpska grafička scena u Oficirskom domu

Izložba Aktuelna srpska grafička scena, počev od srede, 23. januara, okupiće u niškom Oficirskom domu dela 43 autora iz različitih gradova Srbije, kažu u Galeriji saveremene likovne umetnosti, među kojima postoje očite programske, tematske i stilske razlike.

Raznoliki su autori čija će dela biti izložena kako po godinama, tako i po tehnikama. Tako su među delima drvorez, linorez, akvatinta, bakropis, mecotinta, ali i novije tehnike, koje je donelo vreme kompijuterizacije >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << i digitalizacije.

Zbirka se, kažu u GSLU, može doživeti i kao zbirka različitih misli, osećanja i poruka, a umetnici osluškuju puls čoveka, sveta, prirode, civilizacije i tradicije, komentarišu postojeće i naslućuju buduće.

Izložba s jedne strane potvrđuje demokratičnost nacionalne grafičke scene i njenu uklopljenost u globalna kretanja, a s druge strane ilustruje i neke osobenosti proistekle iz lično doživljenih, tumačenih i likovno interpretiranih karakteristika vlastite sredine - rekli su u GSLU.

Izložba, čiji je autor muzejski savetnik Milica Todorović, biće otvorena u 13:30, a u Oficirskom domu zadržaće se sve do 10. februara.

Inače, ova izložba je već bila postavljena u Sofiji, gde je, kako navode u GSLU, izazvala značajnu pažnju medija i javnosti.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.