Akcija Doma zdravlja Niš: Uradite ili zakažite mamografiju

Izvor: JužneVesti.com, 23.Jan.2020, 12:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Akcija Doma zdravlja Niš: Uradite ili zakažite mamografiju

Sve zainteresovane žene stare od 50 do 69 godina u subotu, 25. januara u niškom Domu zdravlja imaće priliku da urade mamografiju ili da ovaj pregled zakažu za neki drugi dan.

Kako saopštavaju iz Doma zdravlja, akciju organizuju jer žele da ženama, bez obzira na to da li imaju zdravstveno osiguranje, pruže mogućnost da provere da li imaju neke promene na dojkama i eventualno rano otkriju rak.

Žene starosne dobi od 50 do 69 godina života, koje u poslednje 2 godine >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << nisu uradile mamografiju, imaće priliku da urade mamografiju i da od zdravstvenih profesionalaca dobiju važne informacije o mogućnostima prevencije i rane dijagnostike raka dojke. Ovom prilikom radiće se i edukacija žena za samopregled dojke - navode u Domu zdravlja.

Nakon obavljenog preventivnog pregleda svaki pacijent dobiće izveštaj, a oni kod kojih rezultati odstupaju od normalnih vrednosti biće upućeni na dalje dijagnostičke procedure i lečenje.

Akcija će biti održana u subotu od 7 do 19 sati u centralnom holu i u prostorijama Službe za radiološku dijagnostiku koja se nalazi na prvom spratu Doma zdravlja Niš.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.