80 tajmera na semaforima uskoro u Nišu - odbrojavaju i čuvaju okolinu

Izvor: JužneVesti.com, 15.Jan.2020, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

80 tajmera na semaforima uskoro u Nišu - odbrojavaju i čuvaju okolinu

Nakon dopremanja brojača vremena ili tajmera, počeće i njihovo postavljanje na niškim raskrsncama i ulicama, kaže gradski većnik zadužen za saobraćaj Igor Vojinović. 80 tajmera trebalo bi da informiše vozače o trajanju crvenog ili zelenog svetla, ali i da se pobrine za čistiji vazduh, jer motor može i da se gasi na većim raskrsnicama na kojima se duže čeka.

Vojinović pojašnjava da brojači vremena na semaforima doprinose da vozači budu bolje informisani.

>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << />Daju doprinos njihovom bezbednijem ponašanju, efikasnijoj opsluzi u okviru saobraćajnog procesa, povećanju zaštite životne sredine i smanjenju zagađenja vazduha - kaže Vojinović.

Potpisan je ugovor o nabavci ovih uređaja, a većnik kaže da će biti postavljeni na svim bitnijim raskrsnicama u gradu i pešačkim prelazima sa semaforom.

Rok za isporuku brojača vremena od strane dobavljača je početkom sledećeg meseca, a nakon toga, u zavisnosti od vremenskih uslova, krenuće sa njihovim postavljanjem na terenu - priča Vojinović.

Oprezno kod Ureda, uskoro kazne i za snimljene prekršaje; foto: A. S. arhivaPored tajmera, novina na niškim ulicama biće i saobraćajne kamere kod Ureda čiji je tehnički prijem, kako kaže Vojinović, u toku.

One će i zvanično početi da beleže prekršaje vozača čim MUP da zeleno svetlo, a Grad Niš sa njima potpiše ugovor.

Još jedna novina jeste i semafor na pešačkom prelazu kod “Kalče”, čije je postavljanje, kako se vidi na terenu, već počelo, ali zvanične potvrde iz Direkcije za izgradnju grada još nema.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.