244 Nišlije na preliminarnoj listi za subvencije za zamenu stolarije, izolaciju i solarne panele

Izvor: JužneVesti.com, 09.Dec.2021, 13:12

244 Nišlije na preliminarnoj listi za subvencije za zamenu stolarije, izolaciju i solarne panele

Prema preliminarnoj listi koja je objavljena na sajtu Grada, subvenciju za mere energetske sanacije kuća i stambenih zgrada dobiće 244 domaćinstva u Nišu i to najviše za zamenu stolarije - njih 222. Za postavljenje izolacije na zidovima i krovovima novac će dobiti 15 građana, a za solarne panele 6 domaćinstava.

Na konkurs za mere energetske sanacije koji raspisan 1. oktobra, a rok za prijavu je bio do 1. novembra, prijavilo se više do 400 Nišlija i to samo vlasnici kuća, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << dok se nije prijavila nijedna stambena zajednica.

Preliminarna lista dobitnika subvencija objavljena je 8. decembra i može se videti na sajtu Grada Niša, sajtu Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i na oglasnoj tabli u Gradskoj upravi u ulici Nikole Pašića.

Na preliminarnu rang listu, podnosioci prijava imaju pravo prigovora Komisiji, u roku od 8 (osam) dana od dana njenog objavljivanja na oglasnoj tabli Grada Niša, zvaničnoj internet stranici Grada Niša, kao i na internet stranici Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj. Prigovor se može podneti poštom ili neposredno na pisarnici Grada Niša, u ul. Nikole Pašića br. 24. – Komisiji za realizaciju mera energetske sanacije - stoji u odluci.

Za nabavku spoljnih prozora i vrata sa pratećim građevinskim radovima subvencije će, prema listi, dobiti 222 domaćinstva, dok je za skoro njih 150 nije prihvaćena prijava.

15 Nišlija dobiće pomoć za ugradnju i nabavku termičke izolacije zidova, tavanica i krovova, dok je 19 njih odbijeno za ovu meru.

Najmanje prijava bilo je za nabavku i instalaciju solarnih kolektora za grejanje vode i samog objekta - 16 domaćinstava se prijavilo, a 6 dobilo sredstva.

Podsetimo, program subvencionisanja mera energetske efikasnosti podrazumeva da Ministarstvo rudarstva i energetike i lokalne samouprave obezbede 50 odsto subvencije za svaku pojedinačnu investiciju, a građani ostatak.

Za ovaj projekat Ministartvo energetike je obezbedilo 9, Grad Niš 10 miliona dinara.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.