21-godišnjak u Kecmanovom stilu doneo pobedu Junioru u niškom derbiju

Izvor: JužneVesti.com, 18.Dec.2019, 17:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

21-godišnjak u Kecmanovom stilu doneo pobedu Junioru u niškom derbiju

Intrigantno veče priredili su košarkaši Juniora i Niša, koji su se susreli u sali Osnovne škole "Dušan Radović", u okviru 10. kola Prve regionalne lige istok. Rezultatska klackalica trajala je bukvalno do poslednje sekunde, a tačku na nju i trijumf Junioru doneo je 21-godišnji Aleksandar Arsić, koji je u stilu Dušana Kecmana pogodio trojku uz zvuk sirene, sa više od pola terena udaljenosti.

Formalni gost KK Niš odigrao je mnogo bolje u prvom >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << poluvremenu, u drugom je domaćin smanjio zaostatak i u poslednji minut ušao sa 3 poena zaostatka. Kako se vidi na snimku Sporta juga, iskorišćena slobodna bacanja Juniora, potom izbijena lopta rivalu i polaganje doneli su mu +1 (89:88).

Lična greška Juniora u poslednjoj sekundi, donela je Nišu slobodna bacanja. U uzavreloj atmosferi na tribinama niške škole gost je promašio prvo, ali pogodio drugo slobodno bacanje, za 89:89. A onda je na scenu stupio mladi Arsić.

Poput Dušana Kecmana u legendarnom finalu ABA lige, 21-godišnjak je prihvatio loptu, potrčao nekoliko koraka i u trku, uz zvuk sirene, sa par metara udaljenosti od srednje linije pogodio trojku, za konačnih 92:89 i veliko slavlje košarkša Juniora.

Pobednik gradskog derbija preskočio je svog rivala na tabeli, pa je sada deveti, dok je Niš deseti. Do kraja polusezone i zimske pauze ostalo je još jedno kolo, u kome će oba tima imati teške zadatke - Niš će dočekati drugoplasiranu Jablanicu iz Medveđe, dok će Junior gostovati lideru Boru.

Inače, iz ovog grada, sem Niša i Juniora, u Prvoj regionalnoj ligi istok nadmeće se i KK Marinos. Najmlađi niški košarkaški klub najbolji je iz ovog grada u ovom takmičenju - nalazi se na četvrtoj poziciji, sa istim brojem bodova kao trećeplasirani Radnik iz Surdulice, a sa bodom zaostatka u odnosu na vodeći dojac Bor i Jablanicu. U ovom kolu Marinos je vezao i četvrtu pobedu i naneo Boru tek drugi poraz u sezoni.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.