SEJAČI MRŽNJE i ŠOVINISTIČKO VREĐANJE Niko ne bi trebalo da trpi uvrede... Nikolina Pišek uputila MOĆNU poruku

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Avg.2020, 13:04

SEJAČI MRŽNJE i ŠOVINISTIČKO VREĐANJE "Niko ne bi trebalo da trpi uvrede..." Nikolina Pišek uputila MOĆNU poruku

Sve je rekla...

Voditeljka Nikolina i njen suprug Vidoje Ristović doživeli su pravu dramu na svom letnjem odmoru, nakon što su navodno opljačkani i izbačeni iz vile u Kaštelima, koju su rentirali i uredno platili.

U noći kada su izbačeni, voditeljka i Vidoje su, tvrdi ona, i napadnuti. Nikolini su, kako kaže, upućene jezive pretnje i najstrašnije šovinističke uvrede jer je udata za Srbina.

Kako je svojevremeno izjavila, to nije bio prvi put da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se susrela sa takvim napadima (podsetite se na linku OVDE), a nedavno je na svom Instagramu imala još nešto da doda na tu temu:

- Samo želim reći jedno... ZAHVALJUJEM svima koji su ovih dana dolazili na moj profil i ostavljali mrzilačke ili šovinističke komentare ili poruke. Isto tako sam duboko zahvalna svima koji to pravim imenom ili pod lažnim profilima čine i dan danas u komentarima tekstova koji su, podstaknuti ne mojom dubokom željom za eksponiranošću, već akutnom situacijom, činili isto - sejali mrzilačke komentare. Zašto sam zahvalna? Zato što ste upravo vi, sejači mržnje, ogledalo segmenta društva koje moramo menjati da bi naša deca imala šansu živeti u boljem svetu. Niko ne bi trebao trpeti uvrede vezane za nacionalnost ili poreklo, niti bi ijedna žena trebala iskusiti mizogino šovinističko vređanje kao što ja doživljavam ovih dana. A mogla sam samo klimnuti glavom, i reći, neka, dobro je... Jer sam tako učinila nebrojano puno puta. Više neću. Jer ovo nisu samo izolovani incidenti upućeni samo meni. Nego nebrojenim ženama u svakodnevnim životnim situacijama. Jer, ako to opet, po hiljaditi put uradim i prećutim, dajem za pravo bilo kojem muškarcu da vređa i mizogino i seksistički napada bilo koju žensku osobu, bilo čiju majku, kćer, sestru ili prijateljicu. Pa i od napadača samih.

Samo želim reći jedno... ZAHVALJUJEM svima koji su ovih dana dolazili na moj profil i ostavljali mrzilačke ili šovinističke komentare ili poruke. Isto tako sam duboko zahvalna svima koji to pravim imenom ili pod lažnim profilima čine i dan danas u komentarima tekstova koji su, potaknuti ne mojom dubokom željom za eksponiranošću, već akutnom situacijom, činili isto - sijali mrzilačke komentare. Zašto sam zahvalna? Zato što ste upravo vi, sijači mržnje, ogledalo segmenta društva koje moramo mijenjati da bi naša djeca imala šansu živjeti u boljem svijetu. Nitko ne bi trebao trpjeti uvrede vezane za nacionalnost ili porijeklo, niti bi ijedna žena trebala iskusiti mizogino šovinističko vrijeđanje kao što ja doživljavam ovih dana. A mogla sam samo klimnuti glavom, i reći, neka, dobro je... Jer sam tako učinila nebrojeno puno puta. Više neću. Jer ovo nisu samo izolirani incidenti upućeni samo meni. Nego nebrojenim ženama u svakodnevnim životnim situacijama. Jer, ako to opet, po tisućiti put uradim i prešutim, dajem za pravo bilo kojem muškarcu da vrijedja i mizogino i seksistički napada bilo koju žensku osobu, bilo čiju majku, kćer, sestru ili prijateljicu. Pa i od napadača samih.

A post shared by Nikolina Pisek (@nikolina_pisek) on Aug 12, 2020 at 2:08am PDT

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.