Zabranjeno pušenje, Galija i demo bendovi na Kuršumlijskoj gitarijadi

Izvor: JužneVesti.com, 16.Jul.2018, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Zabranjeno pušenje", "Galija" i demo bendovi na "Kuršumlijskoj gitarijadi"

U konkurenciji 75 bendova iz zemlje i inostranstva, žiri sastavljen od predstavnika "Nišvill" festivala odabrao je 7 bendova koji će se takmičiti na predstojećoj "Kuršumlijskoj gitarijadi" 20. i 21. jula ove godine. U revijalnom delu prve večeri nastupiće Zabranjeno pušenje, a druge večeri posetioce očekuje i koncert Galije.

Kako tvrde organizatori, u jakoj konkurenciji koju su činili >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << prijavljeni bendovi iz Srbije, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hecegovine i Makedonije, u takmičarskom delu naći će se 5 bendova iz Srbije i po jedan iz Bosne i Hercegovine i Makedonije.

U užoj konkurenciji za najbolji bend ovogodišnje "Kuršumlijske gitarijade" naći će se 2 benda iz Kruševca, Pourpur i Radiofoniks, 2 iz Beograda, Kasirke i Sajki Vois, Majdan iz Niša, Multi Cultus iz Banja Luke i Ki bend iz Kumanova u Makedoniji.

Pravo na prijavu imali su svi neafirmisani autorski bendovi, a prijave su stigle iz 34 različita grada iz zemlje i okruženja, što je najveće interesovanje od kada je ponovo pokrenuta ova manifestacija u Kuršumliji. To nama samo govori da smo na dobrom putu i da je konkurencija iz godine u godinu sve jača – kažu organizatori.

U revijalnom delu "Kuršumlijske gitarijade" nastupiće prošlogodišnji pobednci, Random iz Beograda, kao i treš metal bend Twisted Tales iz Kuršumlije, a svoje nastupe na manifestaciji najavili su i legendarni jugoslovenski rok bendovi poput Zabranjenog pušenja i niške Galije.

"Kuršumlijska gitarijada" održava se na sportskom igralištu Osnovne škole "Drinka Pavlović" u Kuršumliji, a ulaz je obe večeri besplatan.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.