Treće veče Nišvila obeležio makedonski sastav Džambo Agushevi Orchestra

Izvor: JužneVesti.com, 14.Avg.2022, 14:20

Treće veče "Nišvila" obeležio makedonski sastav Džambo Agushevi Orchestra

Makedonski sastav Džambo Agushevi Orchestra i Natasha Atlas bili su glavne zvezde Nišvila treće večeri festivala. Sve do kraja programa na glavnoj bini je vladala dobra atmosfera, a posetioci su imali prilike da posle ponoći slušaju i domaći bend Slide ride.

Program je otvorio jedan od najistaknutijih bendova na srpskoj bluz i džez sceni Milan Petrović Quartet. Ovo im je bio drugi nastup na >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Nišvilu, a sa njima je nastupio i makedonski džez gitarista i kompozitor Sašo Popovski.

Nakon toga na sceni je bio brazilski bend Igor Willcox Quartet, a festival je upotpunio i bend iz Poljske Nikola Kolodziejczyk Orchestra.

Posetioci su uživali i uz koncert grupe Montuno, koju čine elitni muzičari iz različitih žanrova - džeza, roka i bugarske tradicionalne muzike. Raspoloženje publike tokom koncerta; foto: Vanja Keser

Makedonski orkestar Džambo Aguševi i Natasha Atlas, jedan od najistaknutijih vokala u arapskom svetu, podigli su raspoloženje publike, pa je u prvim redovima bilo i bakljade.

Kiša je zaobišla glavnu scenu, pa su posetioci uživali sve do kraja večeri uz domaći bend Slide ride.

Kako je izgledalo treće veče festivala pogledajte na fotografijama u galeriji teksta.

Podsetimo, glavni program Nišvila je počeo 11. avgusta i trajaće do večeras.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.