Sada i zvanično: Štab zabranio održavanje brojnih manifestacija u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 07.Sep.2020, 18:23

Sada i zvanično: Štab zabranio održavanje brojnih manifestacija u Nišu

Zbog procene Instituta za javno zdravlje da nije bezbedno, kako kaže gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, Gradski štab za vanredne situacije i definitivno je zabranio održavanje nekoliko manifestacija, uključujući Nišvil, Filmske susrete, NIMUS, ali i Dane bureka, te Sajam automobila.

Sem njih, na "neko bolje vreme" moraće da pričekaju i "Majska pesma", koncert Omladinske >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << filharmonije na Spomen-parku Bubanj, Književna kolonija Sićevo, Likovna kolonija Sićevo i Međunarodni gastro-turistički festival.

Ranije je isticano da manifestacije mogu da se održavaju ukoliko okupljaju do 500 ljudi i poštuju se mere, zbog čega su iz Nišvila već bili spremni na program pod ovakvim uslovima. Međutim, Sotirovski sada dodaje da je uz to potrebna i saglasnost Instituta za javno zdravlje, što ove niške manifestacije nisu dobile.

Zvanično je iz Instituta stiglo obaveštenje, pojedinačno za svaku manifestaciju, kako oni kažu, da je epidemiološka procena da nema uslova za održavanje manifestacija. Kada se okolnosti budu promenile i Institut dao saglasnost, ne rizikujući ničiji život, onda ćemo i mi u skladu sa tim da postupamo - rekla je Sotirovski.

Ovo, međutim, ne podrazumeva sve izvedbe, pa tako gradonačenica Niša i komandant Štaba kaže da će biti i predstava i koncerata, za koje Institut za javno zdravlje da saglasnost. Organizatori će morati da izlože plan kako će sprovoditi propisane mere.

Već sutra ćemo imati sastanak sa direktorima institucija kulture, razgovaraćemo o aktivnostima. Biće tu i koncerata i predstava, ali sve u skladu sa epidemiološkom situacijom i konkretnim dokazima na koji način će se sprovoditi epidemiološke mere. Komunalna milicija će dežurati i ako organizator ne sprovede sve mere, manifestacija će biti prekinuta, a organizator kažnjen - rekla je Sotirovski.

Podsetimo, odlaganje pojedinih manifestacija Sotirovski je već najavila, ali je direktor Nišvila Ivan Blagojević tvrdio da im je Vlada dozvolila organizaciju, te da pripremaju festivala za 450 ljudi.
Pogledaj vesti o: Filmski Susreti Niš

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Štab za vanredne situacije u Nišu zabranio održavanje velikih manifestacija

Izvor: Beta, 07.Sep.2020

Štab za vanredne situacije grada Niša zabranio je da tokom leta i jeseni bude održano više velikih manifestacija u Nišu poput Džez festivala Nišvil, Filmskih susreta, Nimusa i Sajma automobila, izjavila je danas gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.Ona je kazala da je Štab doneo takvu odluku...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.