Reakcija na izjave Ivana Blagojevića (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 24.Jul.2015, 17:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Reakcija na izjave Ivana Blagojevića (VIDEO)

“Rešenje o merama tehničke zaštite koje je doneo Zavod za zaštitu spomenika po zahtevu organizatora Nišvila, u skladu je sa realnim stanjem na terenu i Zakonom datim ovlašćenjima“, saopštila je direktorka Zavoda Elena Vasić Petrović, reagujući na prozivku direktora Nišvila Ivana Blagojevića.
Prostori i objekti za koje se smatra da nisu bezbedni za organizaciju manifestacija ove vrste ili mogu >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << biti ugroženi intervencijama organizatora, nisu dozvoljeni za korišćenje. Ovo se odnosi na delove Tvrđave koji nisu obezbeđeni odgovarajućim ogradama, koji su u teškom stanju degradacije i mogu se obrušiti sami od sebe, čime bi se nanela šteta nepokretnom kulturnom dobru ili ugrozili posetioci, kao i na prostore koji već imaju stalnu namenu, kao što su dečija igrališta i pešačke komunikacije. Stranka je podnela žalbu, koja se trenutno razmatra, pa do donošenja konačne odluke, nije moguće iznositi dalja pojašnjenja, piše u saopštenju koje je direktorka Zavoda Elena Vasić Petrović dostavila NTV.

Nastavak na NTV.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.