Program Nišville jazz festivala za petak, 9. avgust

Izvor: Megafon.co, 09.Avg.2019, 13:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Program Nišville jazz festivala za petak, 9. avgust

U petak, 9. avgusta, druge večeri Nišville jazz festivala, na glavnom stejdžu od 19:30h do 20:15h nastupaju Marcin Pater Trio feat. Jakub Mizeracki iz Poljske.
Od 20:20h do 21:15h nastupa internacionalni sastav “Sun Dew” (FR/ISR/DE/AUT). Od 21:20h do 22:15h sa svojim sastavom nastupa Malina Moye, levoruka američka gitaristkinja, pevačica i kompozitorka.
Trubač, kompozitor i producent iz Amerike Kristijan Skot nastupa na glavnoj bini od 22:20h >> Pročitaj celu vest na sajtu Megafon.co << do 23:15h. Kao bendlider, objavio je 14 albuma i učestvovao na još dvadesetak. Dva puta je dobio najprestižniju evropsku muzičku nagradu “Edison Award” (2010. i 2012.) i dva puta bio nominovan za “Grammy” nagradu.
Posle otkazivanja nastupa Jo Mersa Marleya, zatim i nemogućnosti angažovanja sastava Morgana Heritage, a onda i još jednog otkazivanja (Horace Andy), što se sve događalo u prethodna tri dana – Nišville je kao “četvrtu sreću” organizovao nastup koji je spram rejtinga izvođača – mnogo više od “adekvatne zamene” za one koji su otkazali. Predstavlja legendarni sastav “Israel Vibration and Roots Radics”, iza kojih je tridesetak studijskih albuma i čak 4 albuma sa koncerata na kojima prave fantastičnu atmosferu, kažu organizatori.
Pola sata nakon ponoći nastupiće “Desy Live Band” iz Bugarske, a publika će moći da uživa u nastupu sve do 01.30h.
I u petak, 9. avgusta, posetioci će, u okviru pratećeg programa Nišville jazz festivala, imati bogat izbor.
Midnight Stage 00:00 – 01:30 – Bojan Gavrilović (Srbija);
01:30 – 03:30 – Claudio Passavanti (Sunlightsquare, UK);
03:30 – 05:00 – DJ Skill (Bugarska).
Open Stage Jay Delver (Slovačka)
Bohemija (Niš)
Trio of Gravity (Grčka)
FUMMQ (Nemačka)
Air Stage AXIS (Kladovo)
Soulshine Blues Band (Novi Sad)
Lole & Radio blues Band (Beograd)
Love Hunters (Novi Sad)
Welcome Stage Elegancija
Jazzair
Museum Youth Stage Aleksinački mešoviti hor Šumatovac (Aleksinac)
SaNiTi (Istočno Sarajevo)
Nikkka Quintet (Beograd)
Radiofoniks (Kruševac)

Nastavak na Megafon.co...






Povezane vesti

Čuveni trubač i energična gitaristkinja obeležili drugo veče "Nišvila"

Izvor: JužneVesti.com, 10.Avg.2019, 09:40

Iako su prva dva benda - "Marcin Parter Trio" sa Jakubom Mizerackijem i berlinski "Sun Dew" pridobili publiku druge festivalske večeri 25. "Nišvila", pravo "prženje" došlo je sa energičnom Amerikankom Malinom Moye, a zvuci trube Kristijana Skota oduševili su "Nišvilovce".

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Megafon.co. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Megafon.co. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.