Predstavom Kako vam drago u režiji Nikite Milivojevića počinje Teatar festival u okviru Nišvila

Izvor: RTS, 02.Avg.2019, 15:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstavom "Kako vam drago" u režiji Nikite Milivojevića počinje Teatar festival u okviru Nišvila

Predstavom "Kako vam drago", u režiji Nikite Milivojevića, večeras počinje Teatar festival pod okriljem Nišvil džez festivala. Za četiri dana takmičarskog programa nastupaju ansambli iz sedam zemalja.
Nikita Milivojević je po mnogima jedan od naših najboljih reditelja, u oblasti klasične drame.

Ipak, za premijeru na Nišvilu pred njim je bio veliki izazov. Zajednički nastup niškog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i kruševačkog pozorišta u produkciji Nišvil fondacije i komad Vilijema Šekspira „Kako vam drago".
"Imam utisak da nam se baš posrećilo i da smo imali jednu takvu saradnju punu neke pozitivne energije i poverenja. Mislim da je reditelju jako važno kad mu ljudi veruju, ali na jedan način da ga se ne plaše", kaže reditelj Nikita Milivojević.
Niška publika večaras će moći da uživa i u komadu "Selebrejšen of lajf" u izvođenju trupe iz Norveške. Reč je predstavi koja obiluje velikom energijom i akrobatskim plesom. Publiku će voditi od pešačke zone do amfiteatra na keju.
"Za mene je kao san što sam došao ovde. Kada je naš ansambl počinjao bili smo veoma inspirisani filmovima Emira Kusturice i muzikom Gorana Bregovića, a i dan danas koristimo te pesme u nastupima", kaže reditelj Per Spildra Borg.
Nišvil džez teatar postoji već 3 godine. Postao je prvi ambijentalni festival, jer se predstave igraju na 7 lokacija u gradu. Uz to sam festival finasira pojedine premijere:
"Nišvil po prvi put učestvuje u samoj produkciji predstave koja će nastaviti da živi i posle samog festivala. To je vrlo važno da jedan festival nije samo prezenter, nego i da učestvuje u samom stvaranju umetničkog dela", navodi Maja Mitić, umetnička direktorka Nišvil džez teatra.
Takmičarski deo festivala traje 4 dana i za nagrade konkuriše 11 predstava iz 7 zemalja.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Početak Nišvila u pozorištu

Izvor: SEEcult.org, 02.Avg.2019

Premijera predstave “Kako vam drago” Vilijama Šekspira, u režiji Nikite Milivojevića, kojom počinje 3. Nišvil džez teatarski festival u okviru jubilarnog, 25. Internacionalnog džez festivala Nišvil, pomerena je 2. avgusta u Narodno pozorište zbog najavljenog nevremena, a ulaz je i dalje...

Nastavak na SEEcult.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.