Ovo je jedini festival koji će se održati u Srbiji?

Izvor: B92, 15.Jul.2020, 18:03

Ovo je jedini festival koji će se održati u Srbiji?

Održavanje festivala u doba koronavirusa postaje gotovo pa nemoguće misija, pa su usled toga mnogi i otkazani za ovu godinu. Međutim, za neke, ništa još nije definitivno gotovo. Upravo to je slučaj sa Nišville Jaz festivalom.

Iz ovog festivala i dalje gaje nadu kako bi sve moglo da prođe u najboljem redu, a u skladu sa tim spremili su i mere koje će se poštovati, uz naravno, maske i sve ostalo što je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << propisano kao mera zaštite od zaraze koronavirusom.

"Mere o kojima se radi jesu 5 metara rastojanjaizmeđu sedišta, a broj posetilaca biće ograničen tako da bude najmanje 5 kvadratnih metara prostora po osobi", rekao je za B92.net Ivan Blagojević, direktor Nišville Jazz festivala.

Kak kaže, iz organizacije ovog festivala nadaju se da će propisi biti takvi da se povede računa i o onima čiji su poslovi najugroženiji u trenutnoj situaciji, a to su upravo umetnici.

"Ukinuta su dva stejdža, Midnight & Jazz Dance, kao i Hiphop Stage, zbog toga što su u pitanju scene koje imaju programe do pet ujutru, ali i zato što su u pitanju stajaće scene. Sa druge strane, Teatar, Film, Muzički i Jazz stejdževi su zadržani, jer su u pitanju sedeći stejdževi", kaže Blagojević.

Prema njegovom mišljenju, idealna poseta bila bi između 4.000 i 5.000 ljudi, a s obzirom na dostupan prostor od 40.000 kvadratnih metara, ne bi trebalo da bude problema sa rastojanjem.

Međutim, naglasio je Blagojević, mere koje krizni štab donosi prate se iz dana u dan. U slučaju da fizički festival ne bude moguć, spremili su Live Stream kako bi publika mogla da putem interneta uživa u muzici, ali o svemu će se znati više posle 1. avgusta, kada će odluka o održavanju biti definitivno doneta.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.