Nišville muzej dobio novi eksponat: Bob Geldof poklonio svoju usnu harmoniku!

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Avg.2019, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nišville muzej dobio novi eksponat: Bob Geldof poklonio svoju usnu harmoniku!

Bob o muzeju i novom Live Aid-u sa direktorom Ivanom Blagojevićem

Nakon uspešnog koncerta na Nišvilu, slavni muzičar Bob Geldof poklonio je direktoru Ivanu Blagojeviću svoju usnu harmoniku, koju je te večeri svirao u jednoj bluz numeri, a koja će ubuduće krasiti vitrine Nišvil džez muzeja pored njegove fotografije sa koncerta gde svira >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na istoj Hohner usnoj harmonici.

Direktor Blagojević mu je tom prilikom izložio svoj koncept potencijalno novog Live Aid-a 13. jula 2020 tačno na 35 godišnjicu slavnog događaja.

- Predložio sam Bobu da koncert posveti svim migrantima na zapadno - balkanskoj ruti a da se prikupljenim novcem obnove porušeni domovi migranata a da radni naslov te humanitarne akcije bude "Home sweet Home".

Gradsko polje u Niškoj tvrđavi bilo bi idealno mesto koje može da primi 100 000 posetilaca a sam Niš nalazi se na glavnoj raskrsnici migrantskih puteva, a poseduje adekvatan aerodrom. Srbija, Makedonija, Albanija, Crna Gora i Bosna i Hercegovina su najviše opterećene prihvatom izbeglica, ali ništa manje problema nemaju ni Grčka, Bugarska i Rumunija pa i Hrvatska i Mađarska. Bob se saglasio da njima treba pomoći, ali da paralelno treba uspostaviti mir i pokrenuti privredu njihovih zemalja na nivo pre ratova kao preduslov njihovog povratka.

- Obojica smo se saglasili da siromašne zemlje Zapadnog Balkana podnose najveći teret migrantske krize a da najveći benefit krize imaju najrazvijenije europske zemlje koje dolaze do jeftine radne snage kojoj pripadaju najteži poslovi, često nedostojni njihovog obrazovanja. Bob je rekao da takva ideja zahteva dobru pripremu i jedinstvo svih zemalja na zapadno balkanskoj ruti ali da nije moguće obezbediti donatore, muzičare, regulisati televizijska prava i sve organizovati do 13. jula 2020 - izjavio je direktor Nišvila Ivan Blagojević.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.