Jungsu Choi Tiny Orkester na Nišvilu 2020.

Izvor: Megafon.co, 09.Maj.2020, 15:41

Jungsu Choi Tiny Orkester na Nišvilu 2020.

Južnokorejski džez sastav Jungsu Choi Tiny Orkester, nastupiće na Nišvilu 2020. godine.
“S obzirom da je Južna Koreja jedna od prvih zemalja koja se efikasno izborila sa pandemijom Korona virusa… Nišvil džez festivalu je od strane benda potvrđeno da će, ukoliko se situacija drmatično ne promeni na gore – nastupiti na velikoj sceni Nišvila u četvrtak 13. avgusta”, kažu organizatori Nišvila.
Foto – Jungsu Choi Tiny Orkester
>> Pročitaj celu vest na sajtu Megafon.co << />
Kompozitor, aranžer, producent i vođa ovog sastava – Jungsu Choi uspešno se oprobao u raznim stilovima i oblastima muzike, bilo da je reč o orkestarskoj muzici, džez big bendu ili elektronskoj muzici. Jedan od najuticajnih džez kompozitora i aranžera od druge polovine dvadsesetog veka do danas, Majkl Gibs, imao je samo reči hvale za ovaj sastav.
“Genijalno! Ovo je vrhunski moderan big band džez, sa čvrstim i veoma dobro koncipiranim i originalnim aranžmanima – energičnim orekstralno zahtevnim i veoma vešto napisanim. Jungsu Choi vam ovim alumom predstavlja svoj fascinantan osećaj i neverovatan talenat”.
Osim originalnih kompozicija na repertoaru benda su i klasici poput :
– Take the A train, Bilija Strejhorna;
–  Anthropolgy, Čarlija Parkera;
– Spain, Čik Koria.
“Najkraće rečeno – Jungsu Choi Tini Orkester pokazuje da izvodjenje punokrvnog modernog džeza ne mora nužno da znači (kao što je to sve češći slučaj!) – bežanje od džez tradicije”, kažu organizatori Festivala.
Jungsu Choi Tiny Orkester Foto – Jungsu Choi Tiny Orkester

Članovi ovog južnokorejskog sastava su:
– Jinho Pyo, vokal;
– Eunmi Kim, flauta;
– Youngkwang Kim, alt saksofon;
– Hachul Song, tenor saksofon;
– Yeajung Kim, truba;
– Junyeon Lee, trombon;
– Jungyun Ah, violončelo;
– Jungmin Lee, klavir;
– Sungyun Hong, gitara;
– Inseob Song, bas;
– Hyunsu Lee, bubnjevi.

Pogledaj vesti o: Nišville,   Coronavirus

Nastavak na Megafon.co...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Megafon.co. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Megafon.co. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.